Direkcija: teršalai Klaipėdos jūrų uoste surinkti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrų uosto akvatorijoje šeštadienį pastebėti teršalai surinkti, pranešė uosto direkcija.

Šeštadienį apie 8 val. pastebėtų teršalų dėmių likvidavimo darbai baigti apie 16 valandą.

„Visa uosto akvatorija pavakarę dar kartą išžvalgyta, teršalų nebepastebėta. Atsakingoms tarnyboms nurodyta įdėmiai sekti ir stebėti situaciją, tad Uosto direkcijos kateriai budės visą naktį“, – uosto pranešime teigia direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Plonos teršalų dėmės buvo pastebėtos apie 8 val. ryto ties naująja Smiltynės perkėla. Apie įvykį nustatyta tvarka buvo informuotos visos tarnybos.

Teršalų kilmę ir šaltinį nustatinėja Aplinkos apsaugos departamentas. Jis anksčiau šeštadienį pranešė, jog tarša preliminariai yra naftos produktai.

Imtasi priemonių, kad teršalai nepatektų į Baltijos jūrą, taršos likvidavimo operacijos metu sunaudota apie 120 metrų absorbcinių bonų.

Taršos likvidavimo darbus organizavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, juose dalyvavo uosto kateriai „Dangė“ ir „Zunda“ bei  Valstybės sienos apsaugos tarnybos kateris „Bumeranger“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
pavadinime trūksta klaustuko

Grigeo

Grigeo portretas
Grigeo

Jonas01

Jonas01 portretas
Visi žino, kad teršalai- karinių jūrų pajėgų ar NATO laivų. Nes stovi aptvertas bonais. Ir niekas nieko nesako, niekas "nieko nežino". Ir aš Jums garantuoju, niekam nieko už tai nebus. Uosto direkcija - impotentai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių