Renginių gausa – ir vasaros pabaigoje

Klaipėdos kultūrinį gyvenimą turtina tradicinės tautinių bendrijų šventės. Beveik kiekvieną savaitę uostamiestyje vyksta kurios nors bendrijos renginiai, kuriuose dalyvaudami klaipėdiečiai ne tik susipažįsta su kultūra, bet ir paragauja tradicinių patiekalų, išgirsta muzikos kūrinių, išbando edukacijas.

Vienas renginių – tradicinė Klaipėdos totorių bendrijos „Nur“ šventė „Sabantuj“ šįsyk vyko Vasaros estradoje. Tądien totoriai taip pat šventė savo bendrijos 20 metų veiklos jubiliejų.

„Totorių šventė „Sabantuj“ yra tradicinė šventė, Klaipėdoje ji organizuojama jau 19 kartą. Iš tiesų gilios tos šventės tradicijos. Čia kaip žemdirbių šventė, ją galima švęsti bet kada vasaros metu. Šventė labai mėgiama, pristato ne tik jų kultūrą, ten yra ir tokia tradicinė kova tarp dviejų galiūnų, o laimėtojas gauna prizą“, – pasakojo Klaipėdos tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė.

Ši šventė, kaip ir daugelis kitų, yra įtraukta į Tautinių bendrijų tradicinių renginių sąrašą ir švenčiama kiekvienais metais.

Rugpjūčio 24-ąją 14 val. Tautinių kultūrų centro kiemelyje vyks Ukrainos nepriklausomybės dienos minėjimas.

J. Butkevičienė taip pat pasakojo, kokie renginiai planuojami vasaros pabaigoje.

„Mūsų laukia, be abejo, Ukrainos nepriklausomybės dienos minėjimas. Tai labai svarbus renginys, jį Tautinių kultūrų centre rengs ukrainiečių švietimo ir kultūros centras „Rodyna“. Taip pat turėsime vasaros palydėtuvių šventę, kurią rengs rusų bendrija „Lada“. Turėsime ir jogos užsiėmimus. Norime bent kartą per mėnesį sukviesti žmones, kurie norėtų pasimankštinti ir daugiau sužinoti apie jogą, prisiliesti prie indų kultūros. Manau, kad tai tikrai įdomu ir reikalinga“, – tikino J. Butkevičienė.

Rugpjūčio 21 dieną taip pat vyks Vokiečių kultūros dienos, kurių metu klaipėdiečiai bus kviečiami į dvi valandas truksiančią ekskursiją „Raudonų plytų Klaipėda (Anfang – pradžia)“. Ekskursijos pradžia – piliavietės kieme, Priešpilio g. 2.

Rugpjūčio 24-ąją 14 val. Tautinių kultūrų centro kiemelyje vyks Ukrainos nepriklausomybės dienos minėjimas.

Rugpjūčio 30 dieną 17.30 val. taip pat šiame kiemelyje vyks jogos mankšta ir pažintis su vedų filosofija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
O kelintą valandą "Anfang - pradžia"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių