„Ramybėje“ koncertuos bliuzo ir soulo meistrai

  • Teksto dydis:

Liepos 30 d. 20 val. Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) koncertuos du bliuzo maestro – soulo ir ritmenbliuzo dainininkas Leonas Bealas (JAV), energingasis saksofono chuliganas Saxas Gordonas (JAV) ir bliuzo grupė „Luca Giordano Band“ (Italija).

Praėjusio amžiaus 5–6 dešimtmečiais JAV susiformavo keli išskirtiniai muzikos žanrai – soulas ir ritmenbliuzas, alsuojantys džiazo, bliuzo, gospelo tradicijomis bei žavingu rokerišku skambesiu. Tačiau grynų ir autentiškų ritmenbliuzo ir soulo atstovų nėra daug. Vienas šių retų žmonių yra amerikietis L.Bealas – gimęs gospelo muzikos aplinkoje, augęs drauge su bliuzo ir soulo tradicijomis, šiandien klasiškai, stilingai ir naujai perteikiantis pirmykščio soulo ir ritmenbliuzo galią.

L.Bealas privačiuose renginiuose yra koncertavęs ne bet kam, o patiems JAV prezidentams Billui Clintonui ir Barackui Obamai. Atlikėjas populiarus Bostono muzikos scenoje, vadovauja savo grupei ir pasirodo kaip ypatingas svečias festivaliuose, klubuose bei teatro šou, skleisdamas galingą meilės, brolystės ir taikos žinią, kviesdamas spręsti problemas, su kuriomis šiandien susiduria JAV ir pasaulis.

„Muzika yra dovana, kuri mums buvo suteikta, mums buvo pavesta ja dalytis. Tai turėtume daryti su nuolankumu, pasididžiavimu ir entuziazmu, – mano L.Bealas. – Mano muzikinė kelionė buvo įvairi ir visą laiką maloni. Aš noriu tęsti savo kelionę koncertuodamas, prodiusuodamas, įrašinėdamas ir dalydamasis meile bei muzika su visais, su kuriais turiu garbę susidurti ir drauge dirbti.“

Ne kartą Lietuvoje lankęsis S.Gordonas iš Detroito yra vienas ryškiausių, nuobodžiauti neleidžiančių saksofonininkų. Amerikietiško ritmenbliuzo saksofono tradicijas plėtojantis atlikėjas dėl savo agresyvaus ir emocionalaus grojimo stiliaus yra tapęs pagrindiniu šio žanro atstovu pasaulyje. Nepaprastai drąsus, ekstremaliai ekspresyvus bei rokeriškas S.Gordono saksofonas dažnai balansuoja ties nuostabaus chaoso riba ir tai puikiai pasitvirtina – jis yra tarp geidžiamiausių atlikėjų įrašų studijose, klubuose bei koncertų salėse, jį galima išgirsti daugiau nei 100 kompaktinių plokštelių.

O „Luca Giordano Band“ gerai žinoma dėl savo gilaus skambesio bei pasirodymų drauge su žymiausiais šiandienos bliuzo atlikėjais visoje Europoje ir Pietų Amerikoje. Ši grupė itin mėgstama Čikagos bliuzo pasaulio atstovų ir į Lietuvą atkeliauja jau kelinti metai, palaikydama kompaniją Nellie „The Tiger“ Travis, J.W.Williamsui, Stevie Zee, Katherine Davis, Mighty Mo Rodgersui ir kitiems atlikėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių