Pristatyta žurnalistės knyga „Kalėdinė uosto istorija. Laivas paplūdimyje“

I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje prieš pat knygelės "Kalėdinė uosto istorija. Laivas paplūdimyje" sutiktuves šurmuliavo dešimtys vaikų. Beveik visi jie – knygutės bendraautoriai. Jų spalvingais piešiniais iliustruota ši romantiška, bet tikrų tikriausia kalėdinė istorija su laiminga pabaiga.

Lygiai prieš metus, per Kūčias, prie Klaipėdos krantų, visai šalia paplūdimio, per audrą į smėlį įklimpo didelis laivas. Per keturias šventės dienas milžiniškomis pastangomis jį pavyko nutempti nuo seklumos.

Ši dramatiška istorija tapo žurnalistės Ramunės Bandzienės pirmosios vaikiškos knygelės pagrindu. Kalėdinio kūrinio pristatymas sulaukė didelio susidomėjimo.

Juolab vaikiška knyga jūrine tematika leidyboje – retenybė. Į smėlį įklimpusio laivo istorija tapo idealiu kalėdiniu pasakojimu, persmelktu klaipėdietiška dvasia.

Labai spalvingos, puikiai iliustruotos knygos sutiktuvės maloniai nustebino leidinio autorę R.Bandzienę, kuri nuoširdžiai džiaugėsi, kad, regis, toks ne itin reikšmingas įvykis sulaukė šitokio klaipėdiečių dėmesio.

"Tikrai nesitikėjau, kad tiek žmonių ateis į pristatymą. Labai smagu, kad atėjo ir vaikai – šios knygelės bendraautoriai. Labai sujaudino vienos mergytės pasakyti žodžiai, jos piešinys taip pat yra šioje knygoje. Ji pasakė, kad yra antrokė, bet tą knygelę skaitys pati, vėliau skaitys savo vaikams, o jos vaikai – anūkams", – kalbėjo R.Bandzienė.

Graži kalėdinė istorija – nekomercinis projektas, knygelės padovanotos visiems Klaipėdos ir Palangos vaikams – jos padalytos mokyklų, miesto ir apskrities bibliotekoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Labai žavu.Ir vaikučiai tikro įvykio amžininkai.Žavu.

Vida

Vida portretas
Nuostabaus žmogaus nuostabi knygelė

Rimas

Rimas portretas
Vos tilpom į biblioteką! Ir nenuvylė!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių