Palangoje koncertuos C. Evoros kraštietė N. Vieira

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) koncertuos legendinės Žaliojo Kyšulio „basakojės divos“ Cezarijos Evoros kraštietė Nancy Vieira.

Kutenantis širdį, švelnus bei minkštas charizmatiškosios atlikėjos balsas nuneš į smaragdo jūros skalaujamas salas. Skambės morna – tradicinė salų muzika, dainuojama melodinga kreolų kalba, nutiesianti tiltą tarp Europos ir Afrikos. Morna Cabo Verde salose – kaip fadas Portugalijoje, tango Argentinoje, flamenkas Ispanijoje, rumba Kuboje ir t. t. Mornos stiliumi dainavo ir neprilygstamoji Cezarija, papsėdama scenoje savąjį cigarą.

Koncerto programoje nuskambės ir kitos Cabo Verde melodijos – coladeira, funana, batuque, – galbūt net priversiančios pakilti nuo kėdžių ir judinti klubus. Nancy nepaprastai išranki savo repertuarui. Kiekviena daina pasakoja savo istoriją ir kuria užburiančią atmosferą. Nors skamba kreolų kalba, kurios nesupranti, bet palaimingai užsimerki, nes girdi širdimi.

„Kad ir kur skambėtų Žaliojo Kyšulio dainos, ten visada pulsuos melancholija, nostalgija, taip pat užvaldys ir džiaugsmas bei noras šokti. Mūsų muzika pasakoja mūsų istoriją. Istoriją apie tautą, kuri kentėjo, tačiau niekada nenukabindavo nosies ir niekada nesiliovė gardžiuotis gyvenimu“, – sakė Nanacy, kviesdama į koncertą. Jausmingas egzotiškosios Nancy balsas – kelionė į amžiną sielos pavasarį.

Dainininkei boso gitara pritars Rolando Semedo, gitara – Vaissas Diasas, gitara bei cavaquinho – Olmo Mari̇́nas, perkusiniais instrumentais – Miroca Paris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių