Palangoje – Kauno valstybinio muzikinio teatro teatralizuotas koncertas

Dėl teatro scenos rekonstrukcijos po Lietuvą keliaujantis Kauno valstybinis muzikinis teatras užsuks ir į pajūrį - Birželio 7 – ąją Palangos koncertų salėje įvyks didelis, spalvingas „Kauno muzikinio teatro šou“.

Šou programai suburtas įspūdingas menininkų ansamblis, joje skambės sielą užburiančios dainos, žavės gražiausios operečių ir miuziklų arijos, intriguojančius pasirodymus pateiks ir baleto artistai. Šalia puikių solistų, tarp kurių operos primadona Raminta Vaicekauskaitė, balsingieji Marija Arutiunova, Gabrielė Bielskytė, Rokas Laureckis (sužibėjęs Džekilo/Haido vaidmeniu to paties pavadinimo miuzikle), publikos numylėtiniai Ingrida Kažemėkaitė, Kęstutis Alčauskis ir Andrius Apšega, ugningasis Žanas Voronovas bei daugelyje teatro miuziklų dainuojanti „mis žavesys“ - Karina Krysko, pastaruoju metu koncertų programas papildo šaunus choro dainininkų vokalinis ansamblis. Jų a cappella atliekamos populiariosios dainos sulaukia ypatingai šiltos žiūrovų reakcijos. Kraują kaitins ugningi baleto šokėjų choreografiniai intarpai, įspūdingą šokėjo talentą, temperamentą savo kraštiečiams pademonstruos palangiškis, ne vieno tarptautinio šokėjo konkurso laureatas Valerijus Osadčenko.

Kauno muzikinis teatras vasaros sezono muzikiniuose renginiuose pajūryje dalyvaus pirmą kartą. Pajūrio gyventojai tikrai ne kartą girdėję apie įvairiausius muzikinės scenos žanrų spektaklius statančią kauniečių trupę, tačiau retas kuris ryžosi vykti lankyti istorinio Kauno teatro spektaklių į laikinąją sostinę. Tad šiais metais prasidėjusi Kauno muzikinio teatro scenos rekonstrukcija paskatino Kauno teatralus ieškoti Lietuvoje kitų scenų ir supažindinti su savo įvairiapuse veikla kitų regionų žiūrovus, mylinčius operetę, miuziklą, tačiau neprisiruošiančius aplankyti šių žanrų flagmano būstinės Kaune. Teatro kolektyvas tikisi, kad po modernios teatro scenos rekonstrukcijos į atsinaujinusį šiuolaikinėmis technikos galimybėmis teatrą susigundys važiuoti žiūrovai iš tolimiausių šalies pakraščių, o tuo tarpu didžiulis artistų būrys atveža į pajūrį puikų teatralizuotą koncertinį šou, kuriuo teatro menininkai atskleis savas kūrybines pajėgas.   

Teatralizuotą koncerto programą su teatro menininkais parengė teatro vyriausiasis dirigentas Jonas Janulevičius ir vyr. režisierius Kęstutis Jakštas. „Atvykstame su solistais, simfoniniu orkestru, choru, baleto artistais. Teatralizuotame koncerte pasirodys pagrindinius vaidmenis repertuare kuriantys artistai. Atlikėjų pasirodymus sujungs intriguojančios siužetinės linijos, jos į muzikos sūkurį įtrauks ir žiūrovus, jie pasijus deramais programos dalyviais, o tai padaryti jiems pagelbės buvęs baleto trupės šokėjas, o dabar charakterinius vaidmenis spektakliuose kuriantis Danius Bervingis. Renginį ves aktoriai Viktorija Streiča ir Ramūnas Šimukauskas“ – „šou“ intriga dalijasi Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys. „Kolektyvas yra profesionaliai įvaldęs skirtingas sceninio meno formas, kurias pasitelkėme kurdami būsimo šou Palangoje programą. Todėl žiūrovai joje gali tikėtis visko: ir skirtingų žanrų, ir gerai žinomų teatro solistų bei jaunosios kartos talentų pasirodymų, ir dinamiško, netikėto sceninio vyksmo, į kurį bus įtraukta visa publika. Tai bus linksma, įdomi, patraukli programa, kuri praskaidrins Palangos žiūrovų nuotaiką“, – apie būsimo šou programą pasakoja režisierius Kęstutis Jakštas.

„Programai atrinkti muzikiniai kūriniai, atskleis plačią teatro repertuarinę ir koncertinę paletę, tai, ką teatras turi geriausio – nuo žavingiausių I.Kalmano ir F.Leharo operečių arijų iki garsiausių populiariosios estrados šlagerių. Kurdami šou galvojome ir apie tai, kad jis vyks pajūryje, o jo pasižiūrėti ateis poilsiautojai, o gal net ir šeimos su vaikais, tad bus keletas numerių, kurie ir vaikams turėtų labai patikti“, – papildo renginio dirigentas Jonas Janulevičius, - „Kadangi šiuo metu neturime savo scenos, tai spektaklius ir koncertus rodėme įvairiuose Lietuvos miestuose: Šakiuose, Marijampolėje, Šiauliuose ir kt. Šių renginių patirtis ir padiktavo būsimo šou Palangoje siužetinę liniją. Žinome, kas labiausiai patinka žiūrovams, išgryninome programą ir Palangos publikai surengsime nepamirštamą, jaudinantį šou“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur normalūs koncertai?

Kur normalūs koncertai? portretas
Į tokį šūdą niekad neičiau. Nuvalkiotas repertuaras ir bebalsiai solistai. Geriau pavadinkit ne "šou" o "parodija"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių