Palangoje – jubiliejinės Rotary sporto žaidynės

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį šimtai rotariečių su šeimomis susirinks į Palangoje vyksiančias tradicines sporto žaidynes – Rotariadą.

Jau dvidešimtą kartą rengiamoje rotariečių sporto šventėje tikimasi sulaukti arti tūkstančio dalyvių iš Lietuvos Rotary, Rotaract, Interact klubų bei svečių iš užsienio šalių, kurių tikslas ne tik pasportuoti, bet ir paremti Lietuvos paralimpiečius.

„Mums garbė priimti tokį būrį žmonių, turinčių kilnių idėjų ir tikslų, vertinančių bendrystę ir kuriančių brandesnę, bei jautresnę visuomenę“, – vyksiančiu renginiu džiaugėsi Rotariados partnerės Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaikus.

Dvidešimtą kartą vyksiančioje šventėje, kurioje bus paisoma visų saugumo reikalavimų dėl koronaviruso, rotariečiai susirungs trylikoje skirtingų sporto rungčių, tokių kaip paplūdimio tinklinis, krepšinis, šachmatai, tenisas, biliardas, smiginis, golfas ir kitų. Varžybose, kaip teigiama Lietuvos Rotary apygardos pranešime, bus išdalinti 27 medalių komplektai.

Į Palangą atvyks ir Lietuvos paralimpinio komiteto delegacija. Paralimpiečiai Rotariados dalyvius ir svečius supažindins su dviem paralimpinėmis rungtimis – rutulio stūmimu ir tinkliniu sėdint.

Nors visus vienys sportas, tačiau šventės dalyviams rengiama kur kas daugiau prasmingų pramogų: labdaros koncertas bažnyčioje, ekskursijos po Palangos kurhauzą, šokių pamokos, saulės palydos prie jūros ir kt.

Šeštadienį Palangos orkestro vedama šventinė eisena nuo Palangos tilto keliaus J. Basanavičiaus, Vytauto, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėmis iki stadiono. Palangos stadione ir vyks oficialus Rotariados atidarymas. Po atidarymo ceremonijos stadione prasidės žaidynės.

Rotariada pirmą kartą buvo suorganizuota 2002-aisiais Palangoje. Joje dalyvavo 7 Rotary klubai kurie varžėsi trijose sporto rungtyse. Per 20 metų šventė išaugo iki masiškiausio Lietuvos Rotary renginio. Daugiausiai – 10 kartų Rotariada surengta Palangoje, 5 – Druskininkuose, po kartą – Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 58 Rotary klubai, vienijantys daugiau nei 1700 narių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių