Meilės dieną minėjo aktyviai

Klaipėdiečiai noriai šventė prieštaringai vertinamą Valentino dieną: minios įsimylėjėlių traukė į kino teatrų sales bei išlaidavo gėlių parduotuvėse.

Paminėjo žiūrėdami filmą

Kino centro "Forum cinemas" rinkodaros vadovas Dainius Beržinis sakė, kad įsimylėjėlių dieną uostamiestyje buvo pasiektas rekordas.

"Praėjusiais metais Klaipėdoje šią dieną buvo parduota 2 800 bilietų, o šių metų Valentino dienos rytą – jau daugiau nei 2 500", – vardijo D.Beržinis.

Anot jo, tai, kad uostamiesčio gyventojai meilės dieną švęs kino teatre, buvo aišku jau ketvirtadienį, – bilietai į populiariausius kino filmų seansus pradėti šluoti nuo ankstyvo ryto.

Anksčiau uostamiesčio gyventojai nuo kitų didžiųjų miestų skyrėsi tuo, jog bilietus į kiną pirkdavo paskutinę minutę. Šiais metais žmonės jų įsigijo ne tik anksčiau, bet ir aktyviau naudojosi pirkimo internetu paslauga.

Penktadienio rytą pirkusieji bilietus turėjo pasitenkinti tik dieniniais seansais arba pavienėmis vietomis vakare.

Mylimajam – 100 rožių

Gėlių prekeiviai taip pat pajuto, jog klaipėdiečiai noriai švenčia meilės dieną.

"Jau ketvirtadienio vakarą sulaukėme daug žmonių. Nemažai jų savo antrąją pusę nudžiuginti norėjo šventės rytą", – pastebėjo vienos uostamiesčio gėlių parduotuvės vadovė Milda Balčytė.
Anot jos, jau keletą metų populiariausių gėlių tendencijos nesikeičia – perkamiausios lieka raudonos rožės bei puokštės.

"Šiais metais šiek tiek populiaresnės tulpės. Daugelis atkreipė dėmesį ir į jas", – pasakojo verslininkė.

Valentino dieną gėlių pardavėjai sulaukė ir ypatingų pageidavimų – klientai ieško širdies formos gėlių kompozicijų ar įspūdingo skaičiaus žiedų. Parduotuvėje apsilankė keli žmonės, panorę savo antrąją pusę nudžiuginti 100 rožių.

Prisiekė amžiną meilę

Meilės dieną pasitaikė ir norinčiųjų įteisinti savo santuoką. Kelios poros tai padaryti susigundė netradicinėse vietose.

"Penktadienį tuokėsi dvi tokios poros, o šiandien – dar tiek pat", – informavo Klaipėdos miesto Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Nusprendę amžiną meilę prisiekti ne santuokų rūmuose, įsimylėjėliai renkasi įvairias vietas, dažniausiai – viešbučius, terasas ar Pilies muziejų.

"Klaipėdiečiai linkę rinktis tradicines erdves, nes tuokiantis kitur daug rūpesčių atitenka jaunavedžiams. Viską, kas gaunama atvykus į santuokų rūmus, reikia organizuoti patiems", – tendencijas įvardijo Klaipėdos miesto Civilinės metrikacijos poskyrio vedėja Zita Dapšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių