Kvintete – du lyderiai iš Italijos ir Latvijos

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) du įžymūs džiazo muzikantai – italų trombonininkas Beppe Di Benedetto ir latvių saksofonininkas Denissas Pashkevichius susitiks pasidalyti savo instrumentų energija ir muzika. Puikių muzikantų kvintete jie gros džiazo standartus, taip pat kvintetas atliks abiejų lyderių originalias kompozicijas.

Vienas geriausių italų trombonininkų, kompozitorius, aranžuotojas B.Di Benedetto susidomėjo muzika nuo vaikystės. Nuolatinis smalsumas fiksuoti slaptą muzikos kalbą suteikė jam galimybę dalytis scena su tokiais žymiais muzikantais kaip Eumiras Deotado, Solomonas Burke, Bobas Mintzeris, Burtas Bacharachas, Paulas Anka, Mario Biondi, Dee Dee Bridgewateris, Hengelis Gualdi ir daugeliu kitų.

B.Di Benedetto yra įrašęs albumus su Jovanotti, M.Biondi, Alexia, „Jazz Art Orchestra“, Kikkombo; jis bendradarbiauja su įvairiomis TV programomis ir daug metų buvo „Jazz Orchestra CB Band“ vadovas ir aranžuotojas.

B.Di Benedetto albumas „See The Sky“ – tai muzikinės ir gyvenimo patirties, žinojimo ir emocijų rezultatas. Ten yra visko – intensyvumo, minkštumo, minimalizmo, įsiūčio ir romantikos. „All About Jazz“ įtraukė šį albumą į 30 geriausiųjų 2012 m. Šiemet muzikantas įrašė albumą „Another Point Of View“.

Vienas iš paklausiausių Baltijos šalių muzikantų D.Pashkevichius – Latvijos saksofonininkas, fleitininkas, prodiuseris ir pedagogas. Jo unikali ir galinga muzika prasiskverbia į sielą. Įkvėpimo D.Pashkevichius semiasi iš savo stabo, legendinio saksofonininko ir kompozitoriaus Johno Coltrane'o kūrybos.

D.Pashkevichius tapo oficialiu nariu garsiuose kolektyvuose „Marca Reeds“ (Prancūzija), „Theo Wanne“ (JAV), dalyvavo įrašant daugiau nei 20 albumų, begalėje koncertų ir turų.

D.Pashkevichiaus veikla yra labai įvairiapusė. Jis yra įkūręs privačią džiazo mokyklą „Performing Art School“. Denissas yra sertifikuotas „London IES“ džiazo muzikos ir improvizacijos mokytojas, prodiusuoja TV programas ir džiazo koncertus. Jis – ilgametis įvairių džiazo seminarų Latvijoje ir kitose Europos šalyse vadovas, koncertinių agentūrų bei džiazo muzikos įrašų studijų „Denissjazz“, „Zepirats“, „Pashkevich Management Group and Riga Room Records“ steigėjas, muzikos istorijos, vadybos ir kūrybinio darbo komandoje dėstytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių