Klaipėdos Žvejų rūmuose – Ukrainos teatro baleto spektaklis

  • Teksto dydis:

Vasario 1 d. Klaipėdos Žvejų rūmuose gastroliuos Charkivo nacionalinis akademinis operos ir baleto teatras („Схід OPERA“). Tai antroji šio Ukrainos teatro viešnagė Lietuvoje. Pernai pavasarį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro organizuotos pirmosios gastrolės padėjo profesionaliems ukrainiečių atlikėjams ir jų šeimoms ištrūkti iš smarkiai apšaudomo Charkivo, suteikė galimybę jiems saugiai repetuoti ir čia rengti savo pasirodymus, kuriuos iškart įvertino ir pamilo lietuvių publika.

Teatro pastatas Charkive jau karo pradžioje buvo apšaudytas rusų artilerijos, dėl ko nukentėjo pastato konstrukcijos. Spektakliai čia nevyksta. „Nepaisant visko, lauksime savo darbuotojų, kurie papildė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir gynėjų gretas, darbininkų, priverstų palikti miestą, ir, žinoma, mūsų žiūrovų. Tikime, kad jau visai netrukus susitiksime pilnoje salėje ir vėl galėsime mėgautis opera bei baletu“, – po antpuolio viltingai rašė teatro darbuotojai.

Klaipėdiečiai šįkart pamatys Charkivo teatro baleto trupę, kuri parodys spektaklį visai šeimai „Snieguolė ir septyni nykštukai“. Dviejų veiksmų baletas pastatytas pagal lenkų kompozitoriaus Bogdano Pavlovskio muziką (choreografija Henriko Majorovo), libretas sukurtas pagal garsiąją brolių Grimų pasaką, skirtą meilės, gerumo ir draugystės pergalei prieš piktumą ir pavydą. Spalvingo baleto veikėjai – geraširdė Snieguolė, piktoji vien savimi besigrožinti pamotė ir miško tankmėje įsikūrę septyni maži keistuoliai nykštukai. Jie darbštūs ir draugiški, bet kiekvienas skirtingo būdo. Kaip su jais seksis sugyventi pamotės iš namų išvarytai ir nykštukų priglaustai Snieguolei? Ir kaip ją tokioje atokioje trobelėje sugebės atrasti ir nusižiūrėti gražuolis princas?

Šiam pasakiškam spektakliui neliks abejingi ir suaugę, ir mažieji žiūrovai. Juk baletas – tai širdimi suvokiama šokio kalba, kuriai visame pasaulyje nereikia nei žodžių, nei vertimo.

Klaipėdiečiai ir aplinkinių rajonų gyventojai kviečiami savo apsilankymu palaikyti ir paremti kovojančios Ukrainos artistus. Nemokamai Žvejų rūmų sceną suteikia Klaipėdos miesto savivaldybė. Visos lėšos už parduotus bilietus bus perduotos Ukrainos artistams.

Pagrindinis Charkivo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro gastrolių Lietuvoje rėmėjas – prekybos tinklas „Norfa“, pagrindinis informacinis gastrolių rėmėjas – LRT.

Charkivo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro 2-jų veiksmų baletas „Snieguolė ir septyni nykštukai“ Klaipėdos Žvejų rūmų Didžiojoje salėje – vasario 1 d., 18.30 val.

Bilietus platina bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių