Klaipėdos senamiestyje ir vėl nušvis moliūgų žibintai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Klaipėdos senamiestis jau penktus metus iš eilės nušvis naktiniais moliūgų žibintais ir kvies klaipėdiečius bei miesto svečius į rudenišką, jaukią Senamiesčio moliūgų šventę.

Mugę rengs ir šiemet

Trejus metus Dienovidžio skvere organizuotą šventę praėjusiais metais nutarta surengti Teatro aikštėje. Anot organizatorių komandos, ši mintis puikiai pasiteisino, todėl penktoji moliūgų šventė vėl vyks pačioje senamiesčio širdyje – Teatro aikštėje.

Anot vienos šventės organizatorių Redos Rimšaitės-Kovalenko, iš nediduko renginio Dienovidžio skvere "Senamiesčio moliūgų naktis" išaugo į puikią, miestiečių pamėgtą šventę.

"Kasmet didėja lankytojų skaičius, daugėja moliūgų, žmonės noriai prisijungia prie gražios iniciatyvos, tad iš visos širdies kviečiame atvykti visus, nešinus moliūgais, ir šiemet", – ragino R.Rimšaitė-Kovalenko.

Praėjusiais metais moliūgų nakties renginyje surengtoje mugėje klaipėdiečiai ir miesto svečiai noriai pirko amatininkų dirbinius, saldumynus, vaišinosi karštais gėrimais, tad nutarta mugę rengti ir šiemet.

Senamiestis gali būti gyvybingas ir šurmuliuojantis, jei mes visi prie to prisidėsime.

Laukia prizų

Pagrindinis Senamiesčio moliūgų šventės akcentas ir puošmenos – gražuoliai moliūgai.

"Praėjusiais metais gražiausio moliūgo konkursui pateikta daugiau nei 130 oranžinių gražuolių (iš viso aikštėje buvo virš 400 moliūgų). Drožinėti, pjaustyti, lakuoti, dažyti, puošti dirbtinėmis gėlėmis ir kitaip išdailinti moliūgai pagyvino miestą ir šildė žmonių širdis. Gražiausio moliūgo konkurso nugalėtojui praėjusiais metais įteiktas prizas – elektrinis paspirtukas. Na, o šiemet dosnių renginio rėmėjų dėka vėl džiuginsime konkurso dalyvius šauniais prizais. Senamiesčio kavinės, parduotuvės, Klaipėdos dramos teatras įsteigė daugybę dovanų kuponų, nugalėtojams atiteks ir "Ecovacs deebot" išmanusis robotas siurblys bei kiti prizai, tad lauksime visų spalio 31 d. Teatro aikštėje, kur nuo 16 iki 20 val. registruosime moliūgus konkursui", – teigė Senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininkas Justinas Liubinskas.

Antrus metus renginys organizuojamas gavus Klaipėdos miesto savivaldybės paramą.

Ragina prisijungti

"Senamiestis gali būti gyvybingas ir šurmuliuojantis, jei mes visi prie to prisidėsime. Atsineškite moliūgų, atsiveskite vaikus, pasidžiaukime vieni kitais ir puikiai praleiskime laiką kartu. Bendruomenė yra stipri ir aktyvi tiek, kiek aktyvus kiekvienas mūsų. Pažadame, kad aktyvios veiklos netrūks – lankytojus užims animatoriai, muzika ir pramogos", – kalbėjo šventės organizatorė Andromeda Grauslienė.

"Kviečiame visus darželius, mokyklas, įmones aktyviai dalyvauti šventėje ir gražiausio moliūgo rinkimuose. Gavome daug paklausimų iš įmonių, kurios nori prisijungti, papuošdamos paletes savo ruoštais moliūgais", – sakė vienas renginio organizatorių Jevgenijus Sokolovas.

Nuo 13 val. vyks šventinė mugė bei drožėjų dirbtuvės, kurios praėjusiais metais sulaukė didelio dėmesio. Šiais metais vietoje bus apie 600 kg moliūgų, tad jei norėtumėte ateiti ir papuošti moliūgą, galite tai padaryti Teatro aikštėje. Galite atsinešti savo moliūgą ir padedami drožėjų jį papuošti norimu būdu.

18 val. laukia oficialus šventės atidarymas ir mugė, dirbtuvės, piešimas ant veidų bei kiti įvairūs užsiėmimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kas per moliūgai?Nuo senovės lietuvoje nebuvo šios daržovės,o kodėl mėgdžiojima užseniečius.Galima būti Lietuviais pagaliau???

ne

ne portretas
Man tokie baisūs tie moliūgai. Nesuprantu, kaip -žmonės gali jais grožėtis, džiaugtis. Kur jūs matote juose tą grožį, kažkokie kapliadančiai, išsikreipę, išsišiepę.

Nesvarbu.

Nesvarbu. portretas
Čia tik vieni toki žmogai gavo pinigų paramą tai reikia kažkaip rodyti kad darai. Gerai pasiteisina tokius niekus vartaliojant - primeskit iš akies kur kas kiek gali kainuoti ir pamatysit.:D). Daugiausia 100Eu o rodys stopudowai 1000.Kuo negerai?:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių