Klaipėdos pilies džiazo festivalis: iš kovojančios Ukrainos – padėka

  • Teksto dydis:

Klaipėdos pilies džiazo festivalis sulaukė atgarsio Ukrainoje. Po to, kai baigiamajame koncerte pasirodė geriausius Europos muzikantus vienijantis NATO orkestras, prie kurio prisijungė ne tik Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestro saksofonininkas Laimonas Urbikas, bet ir Ukrainos sausumos pajėgų karinio-muzikinio centro trombonininkas Pavelas Koshovetsas, festivalio organizatorei Ingai Grubliauskienei padėką išreiškė Ginkluotųjų Ukrainos pajėgų generalinis štabas.

"NATO Jazz Orchestra" koncertuoja valstybių vadovams, aukštiesiems NATO pareigūnams ir ES narių lyderiams bei solidžiai atstovauja NATO visoje Europoje.

Klaipėdos džiazo festivalyje per tarptautinį orkestrą buvo siekiama visoms šalims narėms muzika perduoti žinią, kad Ukraina nusipelnė tapti NATO dalimi.

Diplomatiniu būdu pavyko gauti leidimą koncertuoti "NATO džiazo orkestrui" Klaipėdoje kartu su Lietuvos ir Ukrainos atstovais.

Į šią jungtinio orkestro iniciatyvą labai greitai sureagavo ir padėką išreiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

"Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai atliko titanišką darbą, kad Ukraina bent trumpam džiazo dėka įstotų į šios gynybinės sąjungos gretas", – rašė jie savo socialiniuose tinkluose.

Šio orkestro sudėtyje per visą jo gyvavimo istoriją yra groję muzikantai iš šalių, kurios nėra aljanso narės, tai įgyvendinti ypač sudėtinga, todėl tai būna itin retai.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio publika turėjo galimybę išgirsti šiame orkestre grojantį Ukrainos sausumos pajėgų karinio-muzikinio centro trombonininką P.Koshovetsą.

Tai unikalus projektas, dėl kurio įgyvendinimo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriams teko įdėti daug pastangų.

Tačiau tikslas buvo pasiektas – ir vieną vakarą Ukraina simboliškai įsiliejo į galingiausio gynybinio aljanso gretas.

"Esu labai dėkinga visiems, kurie padėjo šią idėją paversti realybe. Ypač noriu padėkoti Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui, kuris nuoširdžiai parėmė mano idėją ir noriai prisidėjo prie jos įgyvendinimo. Šis muzikos projektas – daugelio žmonių nuopelnas", – dėkojo festivalio organizatorė I.Grubliauskienė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos pilies džiazo festivalisfestivalisUkrainos padėkakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių