Klaipėdos moksleiviai kviečia ukrainiečių vaikus į spektaklį

Klaipėdos "Santarvės" progimnazijos moksleiviai kviečia Ukrainos karo pabėgėlių vaikus į spektaklį. Šilumos ir džiaugsmo bangą vaikai savo pasirodymu skiria karo baisumus išgyvenusiems bendraamžiams.

Klaipėdos "Santarvės" mokykloje neseniai duris atvėrė teatro studija "Tiesiog angelai", vadovaujama buvusio maskviečio Sergejaus Shkaprovo, kuris jau kurį laiką gyvena Lietuvoje.

Karčios kritikos Rusijos Federacijos režimui viešai išsakęs režisierius S.Shkaprovas tikino, kad teatro studijos moksleiviai patys itin jautriai reagavo į karo Ukrainoje temą.

6–8 klasių mokiniai parengė spektaklį pagal H.C.Anderseno pasaką "Mergaitė su degtukais". Nors tai nėra nuoseklus kūrinio atpasakojimas, spektaklis labai tinka šių dienų aktualijoms.

"Jame kalbama apie tokius dalykus, kad yra gėris, kad yra pagalba", – pasakojo teatro vadovas.

Šeštadienį Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre spektaklis "Ar mes tikrai esame žmonės?" bus rodomas du kartus – 14 ir 16 val.

Laukiame ne tik ukrainiečių, bet ir rusakalbės Klaipėdos bendruomenės.

"Kviesčiau jį pažiūrėti tiek suaugusiuosius, tiek ir vaikus. Laukiame ne tik ukrainiečių, bet ir rusakalbės Klaipėdos bendruomenės. Pramogų rusų kalba šiuo metu mieste ne tiek ir daug. Šiuo kvietimu norime prisidėti prie klaipėdiečių, kurie ukrainiečių šeimoms gelbėjo kuo tik galėjo. Sielos žaizdoms užgyti taip pat reikia laiko, o menas ir teatras yra vienas iš tų tinkamiausių būdų", – žiūrovus ragino ateiti režisierius S.Shkaprovas.

Teatro studija "Tiesiog angelai" tiesia savo draugystės delnus ir atveria draugystės širdis Ukrainai ir viso pasaulio vaikams.

"Mes nenorime būti nuošaly ir nebūsime. Planuojame spektaklį parodyti ir Vilniuje", – džiaugėsi režisierius.

Teatro vadovas ir režisierius S.Shkaprovas pasakojo, kad pjesę, nors gal ir skirtą suaugusiesiems, mokiniai puikiai priėmė.

"Pjesės herojė spektaklio pabaigoje miršta. Bet vaikų širdis tai taip palietė, kad jie atsistojo ir plojo. Aš labai džiaugiuosi, kad susiformavo puiki komanda su ryškiais charakteriais. Spektaklyje vaidina ir vienas berniukas iš Ukrainos, kuris vaidina itin subtiliai", – džiaugėsi režisierius.

S.Shkaprovas tikino, kad bręstančioms asmenybėms kultūra ir teatro pasaulis yra svarbūs veiksniai, darantys milžinišką įtaką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių