Klaipėdos etnokultūros centras parodys edukacinio filmo premjerą

  • Teksto dydis:

Gegužės 20 d. 16 val. Klaipėdos etnokultūros centras savo „Facebook“ paskyroje etnocentras.lt ir „YouTube“ platformoje https://bit.ly/3ekydI6 parodys filmo „Paštetas“ (rež. dr. Dalia Kiseliūnaitė) iš ciklo apie Klaipėdos krašto tradicinius valgius premjerą.

Šis edukacinis filmas supažindina su Klaipėdos kraštui būdingu pašteto receptu. Jo paslaptį atskleidžia Irena Šukytė-Ungaro, kulinarijos tradicijas paveldėjusi iš lietuvininkės močiutės Anos ir mamos Irmos. Žiūrovai gali stebėti pašteto gamybos procesą nuo mėsos paruošimo iki patiekalo serviravimo lėkštėje ir sužinoti, kuo šis valgis ypatingas.

Dviejų šeimininkių – I.Šukytės-Ungaro ir D.Kiseliūnaitės – darbą filme lydi šviesūs Irenos prisiminimai apie darbščią ir išmintingą močiutę ‒ buvusią nemažo ūkio savininko žmoną, garsią apylinkių siuvėją, spėjusią ne tik paskui vaikus ir anūkus, bet ir paskui madą. Anūkė atskleidžia, kaip rengėsi prosenelė lietuvininkė ir kodėl negalima vakarais staipytis prieš veidrodį.

Filmas veda į pamario pievas, palei Vilhelmo kanalą, į Dreižių kaimo tradicines sodybas, garso takelyje ataidi Klaipėdos krašto dainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių