Dėlionė orkestrui: muzikos išprovokuoti ir nublokšti

  • Teksto dydis:

Kitą šeštadienį Klaipėdos kamerinis orkestras savo gerbėjams suteiks galimybę vėl išgirsti ir pamatyti didžiulio pasisekimo sulaukusį muzikinį projektą „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“.

Klaipėdos koncertų salė klausytojams nuolat pasiūlo provokuojančių muzikinių pasirodymų, kurie palieka neišdildomų įspūdžių ilgam. Dažnai tokių provokacijų iniciatoriumi tampa Klaipėdos kamerinis orkestras, vedamas violončelininko Mindaugo Bačkaus. Praėjusių metų lapkritį pirmą kartą publikai pristatytas projektas „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ sulaukė stulbinamos sėkmės: visi bilietai buvo akimirksniu iššluoti.

Koncertų salė, pildydama klausytojų pageidavimą pakartoti projektą, netrukus surengs net du koncertus tiems, kurie nespėjo jo išvysti rudenį. „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ bus kartojama vasario 1-ąją 16.30 val. ir 18.30 val.

Koncertų salės kolektyvas vėl kvies į netradicinį muzikos maršrutą smalsiems. Jis intriguos meniniais principais – „iškonstruos“ ir vėl „sukonstruos“ orkestrą, kai atlikėjai, „nublokšti“ į nemuzikines erdves, gros solo ar susibūrę į ansamblius, kurs netikėtus įvairių muzikos stilių ir teatro instaliacinius performansus.

„Galiu atskleisti tik tiek, kad kai kurios iš jų nėra koncertinės erdvės ir jose niekada nevyksta koncertai. Klausytojai ten taip pat nėra buvę. O juk visada įdomiausia patirti tai, ko nesitiki...“ – intrigavo Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas M.Bačkus.

Dėlionės žavesys, pasak jo, yra tai, kad iš mažų, labai skirtingų dalių gimsta kolektyvas. Orkestre tos dalelės yra atlikėjai, kuriems bendraujant ir kuriant kartu gimsta muzika. Iš mažų dalių bus surinkta orkestro dėlionė, kurioje vyraus skirtingi muzikos stiliai, daug spalvų ir netikėtų siurprizų. Kiekvienas orkestro narys turės savo erdvę ir laiką atsiskleisti, o klausytojai – galimybę atsidurti vos už kelių žingsnių nuo kiekvieno muzikanto ir iš arti pajusti atliekamos muzikos galią.

Koncertų salė kviečia klausytojus nepraleisti progos pamatyti šią intriguojančią ir daug puikių atsiliepimų sulaukusią programą, kurioje Klaipėdos kamerinis orkestras vėl stebins meistriškumu, energija, polėkiu ir netikėtais eksperimentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių