Baltų vienybės dienai – Latvijos ir Lietuvos chorų koncertas Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos žvejų rūmai rugsėjo 25 d. 16 val. rengia didelį chorinės muzikos koncertą, kuriame dalyvaus net septyni Latvijos ir Lietuvos chorai. Taip bus paminėta Baltų vienybės diena.

Baltų vienybės diena – Lietuvos ir Latvijos atmintina data, švenčiama minint 1236 m. rugsėjo 22 d. įvykusį Saulės mūšį, kuriame susivieniję žemaičiai ir žiemgaliai sumušė ir sunaikino į popiežiaus Grigaliaus IX paskelbtą kryžiaus žygį išvykusį Kalavijuočių ordiną. 2000 m. Lietuvos ir Latvijos Seimai rugsėjo 22-ąją paskelbė Baltų vienybės diena.

Baltų vienybės dienai skirtame koncerte dainuos Liepojos liaudies meno ir kultūros centro mišrus choras „Intis“ ir Liepojos universiteto merginų choras „Atbalss“, Vilniaus universiteto merginų choras „Virgo“ ir mišrus choras „Gaudeamus“, Vytauto Didžiojo universiteto mišrus choras „Ave Vita“, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mišrus choras „Neris“ ir koncerto organizatorių bei šeimininkų Klaipėdos žvejų rūmų moterų choras „Dangė“.

Latvijos chorai atliks kompozitorių Romualdo Jermakso, Selgos Mence, Jekabso Jančevskio, Zigmarso Liepiioo, Lauros Jekabsonės kūrinius, lietuviškoje programoje – Vytauto V.Barkausko, Liongino Abariaus, Danguolės Beinarytės, Vytauto Kernagio, Lino Adomaičio originalios dainos ir harmonizuotos lietuvių liaudies dainos.

Itin įdomu, kad tai bus išskirtinis trijų jungtinių chorų – Liepojos, Lietuvos moterų ir merginų ir Lietuvos mišrių chorų pasirodymas. Koncerto kulminacija taps jungtinio choro iš 150 dainininkų atliekami numeriai – Raimondso Tigulso „Rita un vakara dziesma“ („Ryto ir vakaro daina“) ir Juozo Gudavičiaus „Kur giria žaliuoja“.

Koncerte diriguos chorų meno vadovai Ilzė Valcė („Atbalss“ ir „Intis“), Judita Kiaulakytė („Dangė“), Tomas Lapinskas („Neris“), Kastytis Barisas („Ave Vita“), Rasa Gelgotienė (Virgo“ ir „Gaudeamus“). Koncertmeisteriai – Emilis Sudmalis ir Vaiva Purlytė. Koncertą ves muzikologė Rūta Vildžiūninė.


Renginio partneris – Lietuvos chorų sąjunga.

Įėjimas – laisvas.

Koncerte pasirodys jungtinis Lietuvos ir Latvijos merginų choras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tiksliau butu MARGU - vaivorykstiniu , bet ne baltu.

Mėginsim nulėkt

Mėginsim nulėkt portretas
turėtų būt puiku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių