„Aitvarai“ suburs mokyklinius teatrus

  • Teksto dydis:

Tradiciškai lapkričio paskutinį penktadienį Klaipėdos universiteto (KU) Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Baltų filologijos katedra organizuoja respublikinį Lietuvių filologijos ir režisūros studijų programos absolventų mokyklinių teatrų festivalį „Aitvarai“.

Šią unikalią ir vienintelę respublikoje studijų programą per daugiau kaip keturis dešimtmečius yra studijavę keli šimtai kvalifikuotų lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų, įgijusių papildomą mokyklinio teatro režisieriaus, teatro mokytojo specializaciją. Dauguma iš jų pagal įgytą specialybę sėkmingai dirba pedagoginį-kūrybinį darbą įvairiose šalies mokyklose, neformaliojo ugdymo įstaigose ar kultūros centruose.

Šiemet šventėje dalyvaus KU absolventų vadovaujami aštuoni teatriniai kolektyvai – iš Panevėžio, Tauragės, Palangos, Kretingos, Gargždų ir Klaipėdos.

Kasmet iškyla ta pati dilema, kaip sutalpinti visus norinčius dalyvauti šioje gražioje ir senas tradicijas puoselėjančioje šventėje. Pirmą kartą festivalio istorijoje jis vyks ne avarinės būklės KU Menų akademijos Mokomojo teatro scenoje, bet Klaipėdos dramos teatro kamerinėje ir Kultūros fabriko daugiafunkcėje salėse.

Tai puiki galimybė KU absolventams ir baigus studijas susitikti su kurso draugais bei dėstytojais, parodyti išaugusią savo teatro kolektyvų meninę brandą, pasidalyti ne tik kūrybiniais pasiekimais, bet ir problemomis. Didelė nauda ir dabartiniams programos studentams, kurie turi gerą progą pabendrauti su vyresniais kolegomis, užduoti rūpimus klausimus ir patobulinti savo organizacinius gebėjimus.

Tad gero skrydžio „Aitvarams“! Ir tegul gaivus jūrinis vėjas juos kelia aukštai į dangaus žydrynę teisinga kryptimi.

Festivalio programa

Lapkričio 25 d.

Klaipėdos dramos teatro kamerinėje salėje

11.45 val. – festivalio atidarymas.

12 val. – „Neringa, žvejo dukra“ pagal E.Mieželaičio pasaką-legendą „Neringa“ (rež. Rimutė Svytytė, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaidybos studija „Trepsė“).

13 val. – „Nėra baltų durų“ pagal V.Rašicką (rež. Rasa Rusteikienė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos teatro studija „Ištaško“).

14 val. – muzikinio-choreografinio spektaklio „Laisvės ritmu“ gastrolių Gruzijoje pristatymas (rež. Jolanta Kazlauskienė, choreogr. Zaza Šalamberidzė, Tauragės Pilies teatras).

14.30 val. – R.Kudu „Rašinys, parašytas stovint ant galvos“ (rež Algis Želvys, Panevėžio Juozo Miltinio gimnazija).

16 val. – D.Lipskerovo „Upė ant asfalto“ (rež. Audra Lenkauskienė, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro teatras „Ardua“ ).

18.30 val. – R.Bradbury „Pienių vynas“ (rež. Auksė Antulienė, Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Atžalynas“).

Klaipėdos kultūros fabriko daugiafunkcėje salėje

17 val. – J.Tertelio „Sudie, idiotai“ (rež. Laimonas Dirškus, Gargždų laisvalaikio centro jaunimo teatras „SM'art“).

19.40 val. – J.M.Singo „Šaunuolis iš Vakarų pakrantės“ (rež. Virginijus Milinis, Palangos Grubusis teatras).

Į spektaklius Kultūros fabrike įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių