„Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Prancūziją

Ankstyvą trečiadienio rytą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Prancūziją. Šioje šalyje  kauniečiai sužais trejetą kontrolinių rungtynių.

Turnyre „Pro Stars Pays de la Loire“ kartu su žalgiriečiais dalyvaus Vitorijos „Caja Laboral“, Le Mano „Sarthe Basket“ ir Šolė „Basket“ ekipos.

Prancūzijoje žalgiriečiai apsistos Anžė (angl. Angers) mieste, nuo sostinės Paryžiaus esančiame per tris valandas kelio. Tiesa, pirmąją turnyro dieną, rugsėjo 16-ąją, „Žalgirio“ ir prancūzų vicečempionų Le Mano „Sarthe Basket“ dvikova įvyks Lavalio mieste.

Penktadienį kauniečiai susikaus su Ispanijos čempionais Vitorijos „Caja Laboral“ krepšininkais. Su šia ekipa mūsiškiams teks kovoti ir Eurolygos varžybose. Abi komandos yra patekusios į Eurolygos A grupę.

Paskutiniąją turnyro dieną vainikuos ne tik „Žalgirio“ ir Prancūzijos čempionų Šolė „Basket“ rungtynės, bet ir karjerą baigusių krepšinio žvaigždžių mačas, kuriame dalyvaus prancūzų numylėtiniai Antoine‘as Rigaudeau, Jimas Bilba ir kiti.

Į Prancūziją Kauno „Žalgiris“ išvyko tokios sudėties: Marcusas Brownas, Aleksandras Čapinas, Mirza Begičius, Mindaugas Kuzminskas, Dainius Šalenga, Artūras Milaknis, Siim-Sander Vene, Povilas Čukinas, Travisas Watsonas, DeJuanas Collinsas, Omaras Samhanas.

Visgi, jau yra aišku, kad turnyre žalgiriečiai negalės remtis traumuoto M.Kuzminsko pagalba. Rungtynių dieną treneriai turės apsispręsti ir dėl M.Browno, kuris iki šiol daugiausiai treniravosi individualiai, bei koją susimušusio T.Watsono galimybių žaisti.

Keturi Lietuvos rinktinei atstovavę žalgiriečiai Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius prie komandos turėtų prisijungti ketvirtadienį vakare.

Atskirai nuo ekipos į Prancūziją keliaus ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius. Šiandien jis dalyvauja Trevize vykstančiame kasmetiniame Eurolygos trenerių ir teisėjų susitikime, todėl prie žalgiriečių prisijungs rytoj.

 


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių