Užduotis slidininkams - grįžus iš Vankuverio neraudonuoti

Lietuvos slidininkai į olimpinį Vankuverį išvyko nesitikėdami aukštų vietų, bet prižadėję trasoje neapgaudinėti patys savęs.

Pirma stotelė - Kalgaryje

Pirmadienį sparnus į Kanadą pakėlė pirmasis Lietuvos olimpinės delegacijos desantas. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovai išlydėjo slidininkų kvartetą: Iriną Terentjevą, Aleksejų Novoselskį, Mantą Strolią ir Modestą Vaičiulį.

Kartu su sportininkais išvyko treneriai Kazimiera Strolienė ir Igoris Terentjevas bei slidinėjimo rinktinės vadovas Paulius Augūnas.

Vilniaus oro uoste LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas įteikė Lietuvos trispalvę I.Terentjevai, kuri vasario 12 d. neš ją olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos metu.

Palydėdamas slidininkus A.Poviliūnas prašė jų trasoje stengtis iš paskutiniųjų.

„Jeigu matysime, kad mūsų jaunimas atidavė viską, ką gali, niekas turbūt ant jų nepyks. Jeigu jie pasirodys ištižę, tuomet jų kritika bus pelnyta“, - sakė LTOK vadovas.

Įveikę Atlantą lietuviai neskubės kurtis Vankuveryje, o pirmiausia užsuks į Kalgarį. Čia šį savaitgalį slidininkai varžysis pasaulio taurės etape.

Tikslas - trisdešimtukai

26 metų I.Terentjeva, kuriai Vankuverio žaidynės bus trečiosios karjeroje, nesiryžo įvardyti savo tikslų Kanadoje. LTOK iš rinktinės vėliavnešės tikisi vietos geriausiųjų trisdešimtuke.

„Pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavau būdama septyniolikos, todėl tada labai jaudinausi. Jaučiu jaudulį ir dabar, bet iš tiesų jaudintis sportininkai pradeda prieš savo startą“, - aiškino slidininkė, ketinanti grumtis sprinto, 10 km ir 15 km distancijose.

„Dešimties dienų aklimatizacijai turėtų visiškai užtekti. Labai gerai, kad mes dar dalyvausime pasaulio taurės etape. Prieš svarbiausią startą reikia pajausti varžybų skonį, pajausti savo jėgas“, - kalbėjo A.Novoselskis, kuriam šiandien sukanka 25 metai.

Visagine gyvenantis slidininkas stos į sprinto ir mėgstamiausios 15 km distancijos startą. A.Novoselskiui gali tekti varžytis ir komandinio sprinto rungtyje, kurioje dalyvaus du iš trijų Lietuvos slidininkų.

„Jeigu būsiu trisdešimtas - bus puiku. Jei penkiasdešimtas - irgi gerai. Jeigu 51-as - jau šiaip sau“, - savo uždavinius dėstė A.Novoselskis.

Debiutantai apšils kojas

Kuklesnių rezultatų laukiama iš dviejų olimpinių debiutantų - 23 metų M.Strolios ir trejais metais jaunesnio M.Vaičiulio. Jie ruošiasi sprinto rungties startui.

„Tikėjausi, kad jausiu didesnę įtampą, bet kol kas to nėra. Jau užsigrūdinau pernai dalyvaudamas jaunimo (iki 23 metų) čempionate. Įtampa buvo didelė, vakare skaudėjo galvą, bet su jauduliu susitvarkiau gana sėkmingai. Tikiuosi ir dabar tai pakartoti“, - sakė M.Strolia.

Nors jam keliamas tikslas užimti 40-60 vietą, pats sportininkas yra ambicingesnis ir norėtų patekti tarp 30 pajėgiausių sprinterių, kurie po kvalifikacinių važiavimų toliau tęs kovą dėl medalių.

„Galimybių nėra daug, bet tai yra realu. Tiesiog reikia realizuoti visas savo galimybes, turėti gerai suteptas slides ir išvengti papildomo streso, nes viską sugadinti gali ir vienas konfliktas ryte“, - sakė slidininkas.

Trenerės K.Strolienės sūnus prisipažino varžybų dieną dėl auklėtinių išgyvenančios mamos privengiantis: „Ji jaučia didesnę atsakomybę ir darosi irzlesnė. O man ir kliūna daugiausiai.“

Tuo metu jauniausias Lietuvos olimpinės rinktinės narys M.Vaičiulis vylėsi pakliūti į penkiasdešimtuką. „Nelabai įsivaizduoju, kaip ten viskas atrodys, - neslėpė M.Vaičiulis. - Jaudulys tikrai gali turėti daug įtakos. Žinoma, norėtųsi aplenkti Aleksejų ir Mantą, bet mes ten ne vienas kitą lenkti važiuojame, o visi gerai pasirodyti. Juk esame komanda.“

Kolegas į Kanadą išlydėjo ir kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas, kuris į Vankuverio atvyks vasario 16 d. Paskutinės Lietuvos olimpietės - biatlonininkės Dianos Rasimovičiūtės - olimpiniame kaimelyje laukiama vasario 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių