Suvienyti Lietuvos ledo ritulį mėgins D.Kasparaitis

Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) nusprendė kovą šaukti neeilinę narių konferenciją ir surengti prezidento rinkimus. Besitraukiančio Rolando Bučio postą pretenduoja užimti ledo ritulio įžymybė Darius Kasparaitis.

Ledo ritulio atstovus suskaldžiusio karo atomazga artėja. Kitą mėnesį turėtų paaiškėti, kas vadovaus pastarosiomis savaitėmis į širšių lizdą panašėjusiam šalies ledo rituliui.

Pirmadienį vakare vykęs LLRF vykdomojo komiteto posėdis užsitęsė gerokai ilgiau nei planuota. Audringos diskusijos buvo gerai girdimos net ir už uždarų durų.

LLRF vykdomasis komitetas vienbalsiai nusprendė kovo 12 d. sušaukti neeilinę federacijos narių konferenciją. Pagrindinis jos darbotvarkėje numatytas klausimas - naujo LLRF prezidento rinkimai.

Nuo 1998 m. federacijai vadovaujantis R.Bučys portalui patvirtino neketinantis dar kartą kandidatuoti į postą: „Po kovo 12 d. aš tikrai nebebūsiu federacijos vadovas.”

LLRF prezidentas tikino, kad šalies ledo ritulį paralyžavęs dalies rinktinės žaidėjų streikas ir sužlugdytas Iššūkio taurės turnyras Vilniuje neturėjo įtakos jo apsisprendimui.

“Aš nebėgu. Pasakysiu atvirai: dėl šito plano buvo diskutuojama berods jau pusę metų. Tai neturi nieko bendro nei su Iššūkio taure, nei su jokiais boikotais”, - sakė R.Bučys.

LLRF vykdomajam komitetui buvo pateikta pirmoji naujojo prezidento kandidatūra. LLRF vadovu gali tapti vienas žymiausių šalies ledo ritulininkų Darius Kasparaitis.

Šiuo metu Sankt Peterburgo SKA (Rusija) klubui atstovaujančio 37 metų gynėjo sportinę karjerą sustabdė traumos. Praėjusių metų spalį viešėdamas Vilniuje D.Kasparaitis prasitarė, kad norėtų prisidėti prie Lietuvos, kurios nacionalinės rinktinės aprangos jis niekada nėra vilkėjęs, ledo ritulio vystymo.

Pasak R.Bučio, D.Kasparaitis jau davė sutikimą dalyvauti LLRF prezidento rinkimuose. Neoficialiomis žiniomis, greičiausiai bus iškelta ir daugiau kol kas neįvardijamų kandidatūrų.

Kartu su prezidento rinkimais neeilinėje LLRF narių konferencijoje bus balsuojama ir dėl naujos federacijos Tarybos, pakeisiančios dabartinį vykdomąjį komitetą. Konferencijai turėtų būti pateikta nauja LLRF įstatų redakcija, kurios projektas šiuo metu yra derinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių