S.Linkevičienė: su olandėmis reikėjo muštis

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės lyderei Sandrai Linkevičienei grubus olandžių žaidimas nesutrukdė surinkti įspūdingų statistikos rodiklių.

Renka pergales

Ketvirtą pergalę penktose atrankos į 2011 m. Europos pirmenybes rungtynėse iškovojo Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, išvykoje antrąkart 80:67 įveikusi Olandijos komandą.

Po pertraukos savo pranašumą įrodžiusios lietuvės išlieka vienvaldėmis A grupės lyderėmis. Trenerio Algirdo Paulausko auklėtinėms liko sužaisti tris mačus, iš kurių du vyks namuose. Penktadienį Lietuvos rinktinė Kaune priims kroates.

"Privalome laimėti šias rungtynes, kad kova dėl kelialapių nenusitemptų iki paskutiniojo mačo. Merginos tai supranta, todėl jokio atsipalaidavimo nebus", – pažymėjo A.Paulauskas.

Statistikos karalienė

Olandijoje savo universalumą dar kartą pademonstravo gynėja Sandra Linkevičienė. 176 cm ūgio žaidėja dviejose statistikos grafose užfiksavo dviženklius skaičius – pelnė 17 taškų ir po krepšiais sugriebė net 15 kamuolių. Be to, Kursko "Dinamo" klube rungtyniaujanti krepšininkė atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 5 kamuolius.

"Galbūt man sekėsi, kamuolys krito į rankas, – rungtynes prisiminė S.Linkevičienė. – Nebedaug trūko ir iki "trigubo dublio". Tai man yra pavykę padaryti nebent jaunystėje, o normalioje komandoje – tikrai ne."

Paradoksalu, tačiau už komandos aukštaūges visa galva žemesnė gynėja pirmauja Lietuvos rinktinėje pagal atkovotus kamuolius (6,8 per rungtynes). Ekipos kapitonė taip pat dažniausiai asistuoja komandos draugėms (4,2) ir "vagia" kamuolį iš varžovių (2,8), o rezultatyviausių žaidėjų sąraše tik nežymiai nusileidžia Agnei Abromaitei (15,2 tšk.).

Lyderės laukia gandrai?

Puikią sportinę formą demonstruojanti 28 metų žaidėja prisipažino vis dažniau pagalvojanti apie motinystės atostogas.

– Pusę rungtynių kova vyko taškas į tašką. Namuose olandės žaidė geriau nei Kaune? – 1diena.lt paklausė S.Linkevičienės

– Mums ir Lietuvoje nebuvo lengva su jomis rungtyniauti, nes olandės žaidžia labai grubiai, o teisėjai tai toleruoja. Turėjome tiesiog muštis – ir mes, ir olandės. Po pertraukos jos paprasčiausiai pavargo, nors mušėsi iki galo.

– Atėjus naujiems treneriams rinktinės žaidimas pasikeitė?

– Pasikeitė viskas: ir žaidimo braižas, ir deriniai, ir gynybos sistemos. Dabar žaidžiame visai kitokiu stiliumi. Negaliu pasakyti, ar tie pokyčiai – į gerą pusę, čia jau kaip kam patinka. Man buvo patogu žaisti su visais treneriais.

– Po praėjusių metų Europos pirmenybių, kuriose rinktinė užėmė tik 11 vietą, susilaukėte priekaištų dėl kovingumo stokos. Dabar tokių problemų nebeliko?

– Nėra taip buvę, kad mes nekovotume – visąlaik atiduodame paskutines jėgas. Gal taip iš šono tik atrodydavo. Visos merginos kovoja – nei vienai neturiu ko prikišti.

– Rungtynėse su olandėmis sugriebėte 15 atšokusių kamuolių. Toks rezultatas – netoli karjeros rekordo?

– Tiksliai nežinau, rodosi, tiek kamuolių jau esu praeityje atkovojusi. Man su atkovotais kamuoliais niekada nebuvo prastai. Penkiolika, žinoma, yra daug, bet dažnai pasitaiko sugriebti po 8, 9 kamuolius.

– Jūsų kontraktas su "Dinamo" klubu galios dar metus. Kokie planai tolesnei ateičiai?

– Kurske jau apsipratau, važiuoju ten nebegalvodama, koks tai tolimas miestas. O apie ateitį pasvarstau – yra visokių minčių. Galbūt teks daryti pertrauką nuo krepšinio... (šypsosi – red. past.). Bet sveikinti dar tikrai nereikia, tai spręsis ateityje.

– Buvusi ilgametė jūsų komanda Vilniaus TEO turėjo persikelti iš sostinės į Kauną. Jei vis dar žaistumėte Lietuvos čempionių ekipoje, būtų gaila kraustytis?

– Man asmeniškai būtų tikrai labai liūdna, bet yra kaip yra. Galbūt pliusu taps Kauno sirgaliai. Nenuvertinant Vilniaus aistruolių, Kaune palaikymas turėtų būti žymiai geresnis.

Atrankos turnyro A grupės lentelė

(Komanda  Perg.  Pral.  Taškų sant.)

1. Lietuva  4  1  425:356

2. Kroatija  3  2  379:360

3. Italija  2  3  362:360

4. Belgija  2  2  317:312

5. Olandija  1  4  316:411



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių