Slidinėjimo sprinto finale - rusų revanšas

Slogias itin nesėkmingai olimpines žaidynes pradėjusios Rusijos delegacijos nuotaikas prasklaidė slidinėjimo sprinto rungtis, kurioje pirmąsias dvi vietas ant nugalėtojų pakylos pasidalijo Nikita Kriukovas ir Aleksandras Panžinskis.

1,6 km sprinto (klasikiniu stiliumi) distancijos finale, kuriame startavo šeši sportininkai, rusai finišavo petys į petį ženkliai atitrūkę nuo visų likusių konkurentų.

Tik po fotofinišo nugalėtoju buvo paskelbtas iki šiol skambių laimėjimų nepasiekęs 24 metų N.Kriukovas, aplenkęs ketveriais metais jaunesnį A.Panžinskį. Abu slidininkai užfiksavo tą patį laiką - 3 min. 36,3 sek.

Iki tol Rusijos sportininkai Vankuveryje buvo laimėję vienintelį bronzos apdovanojimą.

Atsilikęs 9,2 sek., bronza tenkinosi šio sezono pasaulio taurės lyderis iš Norvegijos Petteris Northugas.

Vis dėlto trečiadienį Norvegijos slidininkai džiaugėsi ir aukso medaliu. Moterų 1,4 km sprinto finale po įnirtingos kovos paskutiniuosiuose trasos posūkiuose ir finišo tiesiojoje triumfavo norvegė Marit Bjoergen. 

29 metų slidininkė Vankuveryje iškovojo jau antrąjį medalį - pirmadienį norvegė 10 km distancijos varžybose buvo trečia.

Įveikusi trasą per 3 min. 39,2 sek., M.Bjoergen vos 1,1 sek. aplenkę antroje vietoje likusią lenkę Justiną Kowalczyk. 

Dienos didvyre tapo ir bronzą iškovojusi slovėnė Petra Majdič. Sportininkė, atlikdama apšilimą prieš sprinto rungties kvalifikacijos varžybų pradžią, patyrė traumą, tačiau, kęsdama skausmą, iki galo kovojo dėl olimpinio apdovanojimo.

Pralaimėjusi M.Bjoergen 1,8 sek., trisdešimtmetė 2007 m. pasaulio sprinto rungties čempionė iškart po finišo griuvo ant sniego ir trasą paliko tik ant pagalbinio personalo rankų.

Nepasisekė Švedijos atstovei Annai Olsson, kuri P.Majdič nusileido vos 0,7 sek., tačiau liko be medalio.

Primename, kad sprinto rungties kvalifikacijoje dalyvavo ir visi keturi Lietuvos slidininkai, tačiau jiems patekti į varžybų ketvirtfinalį nepavyko.


Šiame straipsnyje: Vankuverisslidinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių