R.Žutautas: rinktinei reikia permainų

Po nesėkmės draugiškame mače su Baltarusijos futbolininkais Lietuvos rinktinės strategas Raimondas Žutautas prabilo apie pokyčių būtinybę.

Kaune rungtyniavę lietuviai pralaimėjo svečiams 0:2. R.Žutautas neslėpė nusivylimo ir pabrėžė, jog oficialiame mače su Škotijos rinktine rugsėjį komandos sudėtis gali būti pakeista.

„Nors šiandien buvo tik kontrolinės rungtynės, nesu patenkintas nei žaidimu, nei rezultatu. Analizuosime žaidimą, ramiai viską įvertinsime, tačiau jau dabar galiu pasakyti, jog pokyčių komandoje tikrai bus“, - po rungtynių sakė R.Žutautas.

Rinktinės strategas teigė, jog jo komanda sukūrė ne vieną gerą progą pasižymėti, tačiau pritrūko sėkmės.

„Nors daugeliui turiu priekaištų, tačiau norėčiau išskirti Marių Stankevičių, Darvydą Šerną, Tomą Danilevičių, kurie vykdė jiems patikėtas užduotis ir sukūrė nemažai progų. Be to, mūsų vartininkas (Giedrius Arlauskis - red. past.) šiandien įrodė, jog yra ne tik vienas geriausių Lietuvoje, bet ir Europoje. Aišku, jį sugebėjimus privertė parodyti mūsų gynėjai“, - sakė R. Žutautas.

Baltarusijos rinktinę treniruojantis vokietis Berndas Stange po dvikovos linkėjo lietuviams sėkmės mače su Škotijos rinktine ir džiaugėsi gražiu savo komandos žaidimu.

„Tai buvo gera repeticija prieš oficialias varžybas. Šiandienos rungtynių metu išbandžiau beveik visus žaidėjus. Mūsų komanda šiandien atrodė geriau, sukūrė daugiau progų ir pelnytai laimėjo. Šiuo metu mes jau drąsiai galime sakyti, kad esame pasiruošę susitikimui su prancūzais“, - sakė B. Stange – „Lietuvos komanda yra gera. Aš tikiu, jog lietuviai laimės prieš škotus, ir linkiu jums sėkmės“.

Pirmąsias atrankos į 2012 m. Europos čempionatą rungtynės  Lietuvos nacionalinė rinktinė žais taip pat Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, rugsėjo 3 dieną. Po keturių dienų lietuviai išvykoje susitiks su Čekijos komanda. Lietuvos rinktinės trenerio teigimu, komandos sudėtis atrankos rungtynėse gali keistis.

„Ateityje į rinktinę kviesime kelis jau išbandytus A lygos žaidėjus. Labai tikiuosi, jog po traumos atsigaus Dominykas Galkevičius. Taip pat pasitelksime ir jaunimą - didelė dalis jaunimo rinktinės žaidėjų gaus kvietimus. Šiandien aiškiai pamatėme, jog rinktinei reikia permainų, reikia atjauninti komandą. Tuos rinktinės žaidėjus, kurie nerodo didelio noro žaisti, keis jaunimas. Atėjo laikas kartų kaitai“, - sakė R. Žutautas.

R. Žutauto teigimu, škotų žaidimas priimtinesnis lietuviams ir gerokai skiriasi nuo baltarusių, kurie demonstravo technišką žaidimą. Likusį laiką iki oficialių varžybų trenerių štabas skirs priešininkų analizei ir komandos formavimui.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių