R.Vyšniauskas praleis Europos sunkiosios atletikos čempionatą

Balandžio 2–11 dienomis Minske vyksiančiame Europos sunkiosios atletikos čempionate Ramūnas Vyšniauskas nedalyvaus.

Europos sunkiosios atletikos čempionate dalyvaus tik vienas Lietuvos atstovas. Į čempionatą neketina vykti ir kitų šalių sunkiosios atletikos lyderiai, rašo sportas.info. 

Pasak R.Vyšniausko trenerio Broniaus Vyšniausko, daugelis atletų praleisti Europos pirmenybes nusprendė, nes šių metų rugsėjį vyksiančiame pasaulio čempionate prasidės atranka į Londono olimpines žaidynės. 

Vengdami traumų ir koncentruodamiesi į pasirengimą pasaulio čempionatui, daugelis sunkiaatlečių Minske nepasirodys. "Žinau, kad dalyvaus tik baltarusis Andrejus Aramnau (svorio kategorija iki 105 kg). Ramūno svorio kategorijoje nebus nė vieno lyderio - nei vokiečių, nei bulgarų, nei rusų", - sakė B.Vyšniauskas.

Lietuvai čempionate atstovaus vienintelis 28 metų šilutiškis Donatas Anuškevičius (svorio kategorija iki 94 kg). Jam keliamas tikslas užimti 8–12 vietas.

"Kiti mūsų sportininkai gydosi traumas: Romui Pangoniui savaitgalį išoperuotas kelis – jis maždaug mėnesį negalės treniruotis. Modestas Šimkus gydosi alkūnę, o Ramūnas Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis - riešus. Pastarųjų traumos vis atsinaujina, kai tik sportininkai gauna krūvio, bet jos nėra sunkios. Jeigu būtų rimta būtinybė, R.Vyšniauskas ir A.Didžbalis būtų startavę, bet nenorime skausmo aštrinti ir rizikuoti, todėl nutarėme Europos čempionatą praleisti ir ruoštis pasaulio čempionatui. Rusai tokių, kaip Ramūnas, turi po keturis kiekvienoje svorio kategorijoje, o mes - tik po vieną, todėl negalime rizikuoti", -  sakė treneris.

Į pasaulio čempionatą Turkijoje rugsėjį planuojama siųsti 11 Lietuvos sportininkų desantą: Marių Mickevičių, A.Didžbalį, Justiną Jurą, D.Anuškevičių, R.Pangonį, M.Šimkų, Algimantą Trajanauską, Vincą Levickį, Egidijų Remėzą ir Ramūną Vyšniauską. "Jeigu Dievas duos ir viskas bus gerai, šiemet galime iškovoti 3-4 olimpinius kelialapius, bet tai nereiškia, kad jie visi ir važiuos į žaidynes - sumuosis šių metų ir kitų metų rezultatai. Kitais metais norėsime, kad komanda patektų į 25-tuką. Tai būtų labai didelė pažanga Lietuvai, nes paprastai užimdavome 45-tas, 50-tas ir pan. komandines vietas. Mūsų sunkiaatlečių lygis gerokai pakilo - tą rodo ir jų vietos pasauliniame reitinge", - planus dėstė B.Vyšniauskas.
 
Šie metai sunkiaatlečiams - ne patys lengviausi. Pasak specialisto, dėl lėšų stygiaus jie negalės išvažiuoti į daugelį tarptautinių turnyrų. Ieškodama išeities, Lietuvos sunkiosios atletikos federacija kooperuoja jėgas su latviais: kaimynai sutarė kas mėnesį rengti dviejų šalių įvairių amžiaus sportininkų turnyrus pakaitomis Latvijoje ir Lietuvoje, kad be didelių išlaidų būtų išlaikyta šiokia tokia konkurencija. 


Šiame straipsnyje: vyšniauskassunkioji atletika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių