Rudens vėjas palankus Lietuvos buriuotojams

Kauno mariose baigėsi dvidešimtoji tarptautinė buriavimo regata „Rudens vėjas 2010“, varžybose dalyvavo šešių valstybių sportininkai.

Vyrų olimpinėje „Laser Standart“ jachtų klasėje regatos čempionu tapo Rokas Milevičius iš Kauno buriavimo mokyklos „Bangpūtys“. Bendroje įskaitoje jis surinko 6 baudos taškus ir aplenkė antroje vietoje likusį kaunietį Šarūną Felenderį (12 taškų). Trečioje vietoje su 15 baudos taškų - Aurimas Eidukas iš Šiaulių.

„Laser Radial“ jachtų klasėje pirmąją vietą užėmė kaunietis Karolis Janulionis (12 tašk.ų). Antras buvo klaipėdiškis Dominykas Kneižys su 14 baudos taškų, o trečia - kaunietė Viktorija Andrulytė (16 taškų).

Jaunių „Laser 4.7“ klasėje nugalėjo kaunietė Milda Eidukevičiūtė (15 taškų). Antra vieta atiteko Armandui Kožemečenko iš Neringos (21 taškas), trečioji - Justinui Volungevičiui iš Kauno (24 taškai).

„Optimist“ jachtų klasės (iki 15 m.) varžybose nugalėjo kaunietis Domantas Juškevičius (16 taškų), aplenkęs Maksimą Dziahelą iš Baltarusijos (29 taškai) ir kaunietį Rytį Dikšaitį (29 taškai). „Optimist“ jachtų klasės mergaičių varžybose nugalėtoja paskelbta Anastasia Kriutsova iš Baltarusijos (56 taškai), antrąją vietą laimėjo Magda Daniszewska iš Lenkijos (63 taškai), o trečiąją - Rusnė Baliutavičiūtė iš Klaipėdos (89 taškai).

„Optimist“ jachtų klasėje apdovanoti ir vaikai iki 11 metų. Šios kategorijos lyderiu tapo M.Dziahelas iš Baltarusijos  (29 taškai), antra – M.Daniszewska iš Lenkijos (63 taškai), trečias – kaunietis Simonas Jeršovas (83 taškai).

Vyrų olimpinėje „Finn“ klasėje regatos nugalėtoju tapo kaunietis Tauras Rymonis (5 baudos taškai), antrą vietą užėmė Adomas Janulionis iš Vilniaus (11 taškų), trečiąją – kaunietis Rytis Bagdžiūnas (17 taškų).

Regatoje „Rudens vėjas“ iš viso varžėsi per 150 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos.


Šiame straipsnyje: buriavimasRudens vėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių