Prancūzijoje „Lietuvos rytas“ ketina remtis tritaškiais

Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos, rytoj žaisiančios antrąsias Eurolygos B grupės rungtynes su Orleano "Entente" krepšininkais, atstovai iš varžovų laukia atletiško ir greito žaidimo.

Į Prancūziją vilniečiai išskrido šiandien ryte. "Lietuvos ryto" krepšininkai teigė Orleano komandą vertinantys kaip grėsmingą priešininką. Paklaustas, ar po pergalingo mačo su Stambulo "Efes Pilsen" komanda praėjusią savaitę komanda neįgavo perdėto pasitikėjimo savo jėgomis, "Lietuvos ryto" kapitonas Steponas Babrauskas šyptelėjo: "Turime trenerį, kuris greitai nuleidžia ant žemės."

Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis taip pat pagarbiai atsiliepė apie "Entente" komandą ir teigė paruošęs šioms rungtynėms naują žaidimo planą.

"Žiūrėjome vaizdo įrašą, sudėliojome gynybos prieš prancūzų derinius planus, „nubrūžinome“ puolimo schemas", - sakė treneris.

- Lyginant su pirmosiomis Eurolygos rungtynėmis, „Lietuvos ryto“ žaidimo braižas gali kiek modifikuotis?, - paklausėme R.Kurtinaičio.

- Taip, turime pluoštą derinių, kurie turėtų neblogai tikti žaidžiant prieš tokią komandą kaip „Entente“. Kodėl? Prancūzai dažniausiai remiasi penkiais juodaodžiais, kurie gindamiesi tankiai susispaudžia savo baudos aikštelėje. Mes turime neblogų snaiperių, todėl stengsimės ieškoti jiems erdvės. Žinoma, jeigu toks planas nepasiteisins, esame pasiruošę ir kitą žaidimo variantą.

- Varžovų komandoje matote žaidėjų, kuriuos būtų galima išskirti?

- Nepasakyčiau, kad prancūzai turi individualiai stiprių lyderių. Bet aš puikiai žinau, kad Philippe‘as Herve – gudrus treneris, todėl žaisti su jo komanda bus sudėtinga. „Entente“ žaidžia greitai, lekia, bėga. Toks individualių veiksmų ir komandinio žaidimo derinys gali būti labai pavojingas. Kartais lengviau žaisti su aukštesnio lygio klubais, nes gali numanyti, ką žaidėjai darys. Įdomu, ar prancūzams nepritrūks tokio lygio varžybų patyrimo. Mes jau užsigrūdinome praėjusiame sezone, todėl „Lietuvos ryto“ nelaikau naujoku. Būna, kad komanda puikiai dirba per treniruotes, bet niekaip negali to įdirbio perkelti į varžybinį lygį. Kol kas mums tai pavyksta.

- S.Babrauskas minėjo, kad mokate nuleisti ant žemės pernelyg aukštai „pakilusius“ žaidėjus. Ar po pergalės prieš „Efes Pilsen“ teko tai daryti?

- Ne, nors savaitgalio LKL rungtynės (su Vilniaus „Perlu“ – red. past.) mums nepavyko. Nežaidėme gerai, turėjome problemų puldami. Bet aš tai suprantu, tokia yra žmogaus psichologija. Bandau motyvuoti žaidėjus visokiais atsispaudimais ir baudų metimais, bet visą sezoną taip neištempsi.

- Minėjote, kad komandos naujokas Vidas Ginevičius dar nėra įgavęs optimalios fizinės formos. Manote, kad jis galės žaisti prieš atletiškus ir greitus prancūzus?

- Šiuo metu tokiu tempu Vidas gal ir negalėtų žaisti 20 minučių, tačiau epizodiškai jis turėtų pasirodyti aikštėje. Reikės leisti pailsėti Bojanui Popovičiui, kuris praėjusiame mače žaidė be keitimų. Bet aš neturiu jokių pretenzijų dėl Vido formos. Iš savo patirties žinau, kas būna pusę metų praleidus be profesionalaus krepšinio. Turint tai omenyje, Vido forma yra normali, jam tiesiog reikia atšviežinti komandinio žaidimo praktiką. Po dviejų savaičių jis jau bus visiškai pasirengęs.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasRimas Kurtinaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių