Pragariškoje arenoje lietuviai nepasigailėjo lenkų (komentarai)

Tvankioje lyg pirtis "Lietuvos ryto" arenoje Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė "išvirė sriubą" iš Lenkijos komandos, sutriuškinę oponentus 87:66.

Iškovoję antrąją pergalę Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Vilniuje, Lietuvos krepšininkai tapo vienvaldžiais A grupės lyderiais.

Lietuviai beveik sausakimšoje sostinės "Lietuvos ryto" arenoje dar pirmajame kėlinyje įrodė savo pranašumą prieš pagrindiniais konkurentais grupės varžybose laikytus lenkus.

Tuo tarpu nuo prastai vėdinamoje arenoje tvyrojusio karščio žiūrovams teko gintis organizatorių išdalintomis vėduoklėmis.

Rungtynių eiga

Pirmasis kėlinys. Kaip ir pirmąsias rungtynes su ukrainiečiais, mačą su lenkais lietuviai pradėjo vidurio puolėjo Jono Valančiūno individualiu šou. Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkas karaliavo po abejais krepšiais ir pelnė pirmuosius 4 komandos taškus be atsako. Sužaidus 4 min. Lietuvos rinktinė pirmavo 6:3. Netrukus lenkai baudų metimais persvėrė rezultatą - 6:7. Lietuvių tai nesutrikdė, ir po kelių sėkmingų atakų jie vėl buvo priekyje - 12:7. Du Deivido Pukio ir Renaldo Simanavičiaus tritaškiai privertė lenkus gelbėtis minutės pertraukėle. Bet tai šeimininkų sėkmingų antpuolių nenutraukė: po 10 min. lietuviai pirmavo 27:12.

Antrasis kėlinys. Bėgant antrojo kėlinio minutėms, skirtumas tarp komandų beveik nesikeitė. Lenkai buvo priartėję 11 taškų atstumu, bet eilinis lietuvių taiklus tolimas metimas nubloškė varžovus atgal. Lenkijos komandą iš proto varė D.Pukis, pasiuntęs į krepšį dar du tritaškius iš eilės, o 16 min. lietuviai buvo priekyje jau 45:24. Neatleisdami akceleratoriaus trenerio Kazio Maksvyčio auklėtiniai demonstravo pasiryžimą kuo anksčiau nulemti rungtynių baigtį, ir išėjo ilsėtis triuškindami oponentus 56:30.

Trečiasis kėlinys. Pertrauka nepakeitė jėgų santykio tarp komandų. Sužaidus pusę kėlinio, lietuviai pirmavo tuo pačiu 26 taškų skirtumu - 68:42. K.Maksvytis ėmė dažniau rotuoti žaidėjus ir nevengė išmėginti įvairių gynybos ir puolimo schemų. Po trečiojo kėlinio Lietuvos rinktinė buvo atsiplėšusi nuo oponentų 74:49.

Ketvirtasis kėlinys. Po įspūdingo Edgaro Ulanovo perdavimo ir dar įspūdingesnio J.Valančiūno dėjimo lietuvių persvara 33 min. pasiekė jau 30 taškų - 79:49. Jokių klausimų dėl mačo baigties neiškilo iki pat finalinės sirenos - Lietuvos komanda pranoko lenkus 87:66 ir iškovojo antrąją pergalę čempionate.

Rungtynių statistika

Lietuva - Lenkija 87:66 (27:12, 29:18, 18:19, 13:17).

Lietuva: D.Pukis ir J.Valančiūnas (18 atk. kam.) - po 16, D.Redikas - 15, R.Simanavičius (5 rez. perd.) 12, Ž.Skučas 10, V.Čižauskas (7 klaidos) 6, T.Sabonis 5, E.Ulanovas 4, E.Aniulis 2, E.Mockevičius 1.

Lenkija: P.Karnowskis 13, M.Ponitka 11, M.Sokolowskis 10, W.Leszczynskis 9. 

Komentarai

Jonas Valančiūnas (Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas): "Tokioje tvankioje arenoje buvo labai sunku žaisti. Pirmas dvi minutes dar įmanoma, o toliau... Tokios sąlygos reikalauja labai daug papildomų jėgų. Bet, kaip mums sakė treneris, pirmus du kėlinius žaidėme kaip iš natų. Rungtynių pabaigoje buvo sunkiau, gal per daug atsipalaidovome, pradėjome siausti. Žaidėme pernelyg individualiai, aš taip pat kiek "perdegiau". Tačiau svarbiausia yra pergalė. Negaliu pasakyti, kad lenkų žaidimas nuvylė, gal jiems šiandien tiesiog pasitaikė juoda diena. Jie gali žaisti ir geriau."

Kazys Maksvytis (Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris): "Pavyko puikiai pradėti rungtynes, nes buvome gerai išstudijavę varžovus ir visiškai kontroliavome situaciją. Po pertraukos per daug atsipalaidavome, bet sukauptos persvaros užteko. Vis dar darome per daug klaidų - tai vienas iš dalykų, kurie mums kelia nerimą, ir kuriuos mėginsime taisyti. Tikimės, kad rytoj vėl pasieksime teigiamą rezultatą."

Šeštadienį Lietuvos komanda užbaigs pirmąjį etapą rungtynėmis su slovėnais.

Grupės varžybų starte ketvirtadienį turnyro šeimininkai sutriuškino Ukrainą 81:61, o Lenkija įveikė Slovėniją 89:82.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių