Pirmieji į finalą žengė MRU krepšininkai

Pirmąjį kelialapį į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės didįjį finalą iškovojo Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovai, po dramatiškos ir permainingos kovos pusfinalyje 71:58 (16:14, 13:21, 16:15, 26:8) įveikę Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą.

MRU komandą į pergalę vedė Laurynas Samėnas (19 tšk.), Arvydas Gydra (13 tšk.), Šarūnas Kulevičius (12 tšk.), Augustas Pečiukevičius ir Mantas Virbalas (po 8 tšk.).

ŠU gretose išsiskyrė Julius Jucikas (20 tšk.), Darius Gvezdauskas (15 tšk.) ir Klymas Artamanovas (9 taškai).

MRU geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - vilniečiai po krepšiais kamuolį sugriebė 51, o ŠU - 34 kartus.

„Rungtynės buvo įtemptos, kaip ir planavome. Atidirbome iš visų jėgų - ypač ketvirtajame kėlinyje, kuomet gerokai suaktyvinome gynybą ir padirbėjome puldami varžovus. Vyrai parodė charakterį - kovojo iš visos širdies. Mes tikrai labiau norėjome pergalės ir tai mums padėjo“, - iškart po pusfinalio dvikovos kalbėjo MRU treneris Vytas Poteliūnas.

Jis pasidžiaugė, kad šios svarbios pergalės nesutrukdė iškovoti ir tai, kad ekipai dėl traumų negalėjo padėti Gediminas Žylė ir Osvaldas Matulionis.

„Rungtynių pabaigoje išleidau į aikštę komandos slaptą ginklą - Edviną Jezukevičių. Kovėsi iš visų jėgų ir mums labai padėjo. Šiauliečiai to nesitikėjo. LSKL finale kovosime antrą kartą. Norėčiau, kad tai taptų tradicija“, - pridūrė V. Poteliūnas.

MRU ekipos treneris tikisi, kad LSKL finale jų komandai galės padėti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Paulius Dambrauskas.

„Buvo tokių užuominų, kad jei mūsų komanda pateks į finalą, tuomet pirmą kartą šį sezoną padės ir MRU ekipos gretose registruotas Jonas Valančiūnas. Būtų šaunu. Tada jau galėtume mąstyti ne tik apie sidabro medalius - juk kamuolys apvalus, o finalo rungtynės žaidžiamos iki vienos pergalės. Tad visko gali nutikti“, - neslėpdamas vilčių kalbėjo MRU ekipos treneris.

ŠU trenerio Rolando Vaičiūno nuomone, pralaimėjimą lėmė patirties trūkumas ir prastas pataikymo procentas.

„Varžovai surinko itin pajėgią komandą. Mes iš 15 tolimų metimų pataikėme vos vieną. Kuomet negali pataikyti, sunku tikėtis pergalės. Ketvirtajame kėlinyje varžovai kaitaliojo gynybos sistemas ir mano žaidėjai šiek tiek pasimetė. Mums trūko agresyvumo - pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių ir mažai metėme baudų“, - pralaimėjimo priežastis vardijo ŠU treneris.

Kitas LSKL finalo dalyvis turėtų paaiškėti po LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir ketvirtoje vietoje likusių Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkų dvikovos. Šios akistatos galutinė data turėtų paaiškėti pirmadienį po LSKL direktorato posėdžio.


Šiame straipsnyje: LSKLMRU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių