Paskelbtas vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas (papildyta)

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų išplėstinį sąrašą. Jame yra 24 krepšininkų pavardės.

Į rinktinę patekti pretenduoja: Mantas Kalnietis, Šarūnas Jasikevičius, Rolandas Alijevas, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Tomas Delininkaitis, Martynas Gecevičius, Rimantas Kaukėnas, Renaldas Seibutis, Martynas Pocius, Deividas Dulkys, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Mindaugas Katelynas, Darius Songaila, Tadas Klimavičius, Donatas Motiejūnas, Kšištofas Lavrinovičius, Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas ir Antanas Kavaliauskas.

Iš šių krepšininkų rinktinės vyriausiasis treneris atsirinks 12 žaidėjų, kurie kovos olimpinės atrankos turnyre Venesueloje ir, jei viskas klostysis sėkmingai, – Londono olimpinėse žaidynėse.

Didelis pasirinkimas

Rinktinės vyr. treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad žaidėjų sąrašas yra toks platus, nes jis nori turėti daugiau laiko stebėti žaidėjams ir po to lengviau iš jų atsirinkti savo komandą. „Visada yra dvejonių. Turbūt dėl to ir yra platesnis sąrašas. Esant tokiam sąrašui lengviau, kai gali pažiūrėti, kaip jie žais likusią sezono dalį”, – sake jis.

K.Kemzūros teigimu, ne visi žaidėjai vienu metu rengsis olimpinei atrankai, tačiau kiekvienas turės šansą prasimušti į komandą. „Į pirmąją stovyklą bus pakviesti 15 žaidėjų iš šio sąrašo. Daug žaidėjų buvo rinktinės stovyklose anksčiau, bet yra ir keletas naujokų, – sakė K.Kemzūra – Sąrašas išsiplėtė, nes norėjau „pasiųsti žinutę visiems 24 žaidėjams. Po truputį siaurinsime sąrašą.”

Šių metu rinktinės sąraše nėra kelių komandos senbuvių. Trenerio teigimu, tai natūralu. „Sąraše nėra Marijono Petravičiaus dėl visiems žinomų sveikatos problemų. Taip pat nėra Darjušo Lavrinovičiaus. Nemanau, kad pablogėjo jo žaidimas, tiesiog kartais reikia pasirinkti. Manome, kad radome šiems krepšininkams pakaitalus“, – teigė krepšinio specialistas.

Rinktinės kandidatų sąraše yra ir du patyrę gynėjai – Š.Jasikevičius ir R.Kaukėnas. „Kalbėjausi su Š.Jasikevičiumi, jis dar nėra galutinai apsisprendęs, bet gegužės viduryje viskas paaiškės“, – sakė K.Kemzūra.

Šiuo metu traumą besigydantis R.Kaukėnas, anot trenerio, sparčiai sveiksta ir bus pasiruošęs padėti rinktinei. „Su R.Kaukėnu kalbėjausi prieš keletą savaičių. Nudžiugino tai, kad jis sveiksta labai sparčiai. Visi žinome, koks jis valingas ir darbštus, – sakė treneris. – Jis planavo sportuoti kartu su komanda ir gegužės pradžioje pradėti rungtyniauti. Tai nuteikia optimistiškai. Tačiau jam gali būti sunku pradėti anksti treniruotis su rinktine, nes Sienos komanda gali vėl kovoti dėl Italijos čempionų vardo.“

Ne visi spės laiku

Pirmojoje rinktinės stovykloje, kuri prasidės gegužės 31 dieną, bus tik 15 žaidėjų. Kai kurie iš kandidatų nespės atvykti į stovyklą laiku. Tačiau K.Kemzūra sako to nesureikšminantis. „Jeigu visi galutinės komandos žaidėjai galėtų prisijungti bent nuo Hiustono, tai būtų paskutinė riba. Iš tokių žaidėjų, kurie nespės nuo pirmos dienos, yra M.Pocius ir R.Kaukėnas. Visi kiti turėtų pradėti sportuoti nuo pirmos arba antros stovyklos“, – sakė jis.

Prie rinktinės anksčiau nei kiti rinktinės senbūviai turėtų prisijungti Linas Kleiza, kurio komanda, Toronto „Raptors”, kol kas nepatenka į atkrintamąsias NBA varžybas. “Paskutinėmis dienomis su juo nebendravau, bet kai buvau Toronte nemažai kalbėjome apie rinktinę. Jis nusiteikęs labai rimtai, ketina anksčiau grįžti į Lietuvą, individualiai padirbėti su treneriu ir būti pasiruošusiu rinktinei”, – pasakojo K.Kemzūra.

Paklaustas, ar nesulaukia neigiamo požiūrio iš klubų, nenorinčių išleisti žaidėjų į rinktinę, K.Kemzūra teigė to nepastebintis. „Žinoma, ne visi klubai džiaugiasi išleisdami žaidėjus į rinktinę. Iš kitos pusės, jų žaidėjai sportuoja ir tobulėja. Ruošdamiesi mes atsižvelgiame į tai, kad žaidėjo forma ir toliau gerėtų. Manau, klubai, matydami mūsų kryptingą darbą, nelabai linkę kaišioti pagalius mums į ratus”, – kalbėjo treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

me

me portretas
klaidas išsitaisykit. nusibodo

kik

kik portretas
laime kad atranka ne su makedonais

Dvyliktukas

Dvyliktukas portretas
1. Mantas Kalnietis 2. Šarūnas Jasikevičius 3. Tomas Delininkaitis 4. Rimantas Kaukėnas 5. Martynas Pocius 6. Deividas Dulkys 7. Jonas Mačiulis 8. Linas Kleiza 9. Paulius Jankūnas 10. Darius Songaila 11. Kšištofas Lavrinovičius 12. Jonas Valančiūnas :))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių