Organizatoriai: būgnų embargas buvo klaida (papildyta)

Draudimą įsinešti į arenas būgnus atšaukę Pasaulio pirmenybių organizatoriai gailisi skuboto savo sprendimo.

Pirmadienį vakare po ilgų diskusijų nusprendęs dėl saugumo sumetimų neleisti sirgaliams į arenas įsinešti būgnų, antradienį ryte skubiai sušauktame posėdyje čempionato Turkijoje organizacinis komitetas atšaukė draudimą.

Kaip išskirtiniame interviu 1diena.lt teigė organizacinio komiteto atstovas Mehmetas Agirbasas, pavojus dvylikai būgnų, kuriuos į Izmirą atsivežė Lietuvos rinktinės sirgaliai, buvo kilęs dėl incidento C grupės turnyre Ankaroje.

Be to, paprastai Turkijoje draudžiama įsinešti būgnus į sporto renginius dėl dažnų futbolo chuliganų išpuolių.

"Tai niekaip nesusiję su Lietuvos sirgaliais. Jie su savo būgnais sukuria tikrą šventę. Įvertinome, kad Pasaulio čempionatas - ne eilinės Turkijos sporto varžybos, ir pakeitėme savo sprendimą", - aiškino M.Agirbasas.

Organizatorių atstovas nenorėjo plačiau komentuoti, kokio pobūdžio incidentas kilo Ankaroje, tik užsiminė, kad jis buvo susijęs su saugumo klausimais. M.Agirbasas taip pat neatskleidė, kuriose rungtynėse iškilo problemų dėl sirgalių būgnų.

"Nežinau visų detalių, tik tiek, kad nieko ypatingo ten neatsitiko - iškilo bėdų su vienu sirgaliu. Jei kalbėčiau netiksliai, jūs kaip mat išpūstumėte šitą reikalą", - šyptelėjo organizacinio komiteto narys.

Pasak jo, būgnus vėl bus leidžiama įsinešti ir į arenas Ankaroje, Stambule bei Kaiseryje.

- Kodėl organizacinis komitetas pakeitė savo nuomonę dėl būgnų? - 1diena.lt paklausė M.Agirbaso

- Iš karto po incidento Ankaroje buvo priimtas skubus sprendimas uždrausti būgnus visose keturiose čempionato arenose. Mes juo anaiptol nesidžiaugėme. Būgnai - dalis žaidimo, dalis šou. Asmeniškai aš buvau labai laimingas matydamas tokius triukšmingus Lietuvos sirgalius, mušančius būgnus. Šiandien ryte iš naujo įvertinome situaciją, pasitarėme, kaip kitaip galėtume užtikrinti saugumą. Smagu, kad būgnai vėl leidžiami. Nenorime liūdinti Lietuvos aistruolių. Mūsų tikslas - užtikrinti skirtingų kultūrų krepšinio mėgėjų galimybes palaikyti savo komandas. Žinoma, to negalima daryti trukdant kitiems žiūrovams, kaip vuvuzelų atveju.

- FIBA dar prieš čempionato pradžią skelbė, kad išparduoti beveik visi bilietai į pirmenybių rungtynes. Tačiau Izmire "Halkapinar" arenos tribūnos kol kas būna tik puspilnės. Kodėl?

- Izmiras yra pajūrio miestas. Vietiniai gyventojai iš tiesų pirko bilietus. Viena iš priežaščių, kodėl jų neateina į rungtynes tiek daug, yra tai, kad jie mieliau leidžią laiką prie jūros. Dar svarbiau yra tai, jog daugelis turkų laukia savo šalies rinktinės mačų transliacijų per televiziją. Kalbėjau su su daugeliu pažįstamų Turkijos krepšininkų ir klausiau, ar jie ateis į rungtynes. Tačiau jie sakė, kad labiau nori pasižiūrėti Turkijos komandos rungtynių transliaciją.

- Tribūnos bus pilnesnės prasidėjus atkrintamosioms varžyboms Stambule?

- Visi bilietai į finalą yra išparduoti. Stengiamės ištraukti dalį jų iš juodosios rinkos - pastebėjome, kad internetiniuose aukcionuose bilietų kainos jau pasiekė 3 tūkst. dolerių. Manau, kad atkrintamosiose varžybose arena bus sausakimša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių