Olimpiniame kaimelyje pakelta Lietuvos vėliava

Liepos 24 d. olimpiniame kaimelyje oficialiai pakelta Lietuvos vėliava. Tos pačios ceremonijos metu buvo pakeltos ir Dominikos, Singapūro, Eritrėjos ir Guamos vėliavos. Iškilminga ceremonija trunka apie pusvalandį: vyksta fiesta, kurios metu karnavaliniais drabužiais vilkintys jaunuoliai šoka, dainuoja ir dviračiais važiuodami kviečia į olimpinį kaimelį. Kadangi Londone vyks olimpinės varžybos, todėl visi atvykę čia jau yra nugalėtojai. Delegacijos į iškilmių arena ateina raudonu kilimu, ant kurio visų žaidynėse dalyvaujančių šalių kalbomis puikuojasi užrašas „sveiki atvykę“.

Lietuvos misijos vadovas Algirdas Raslanas ir olimpinio kaimelio vicemerė Tessa Jowell apsikeitė dovanomis: lietuviai įteikė merei gintarinį Lietuvos žemėlapį, o merė – sidabrinę atvirutę su Londono vaizdais. Beje, vicemere buvo tikrai sužavėta LTOK dovana, nes jos atstovas po ceremonijos padėkojo A.Raslanui.

Buvo sugrotas Lietuvos himnas, pakelta vėliava, mūsų misijos vadovas pasirašė ant stiklo lentos, ant kurios istorijai liks visų šalių misijos vadovų parašai. Iškilmėse dalyvavo Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Oskaras Jusys, ambasados darbuotojai, Londone dirbantys Lietuvos verslininkai ir, žinoma, olimpinės delegacijos nariai – sportininkai , treneriai, medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių