Olimpinė biatlono programa pasibaigė norvegų pergale

Biatlono vyrų estafečių 4x7,5 km lenktynių finiše plazdėjo Norvegijos vėliava: šios šalies komanda užtikrintai laimėjo varžybas, o norvegų legenda Ole Einaras Bjoernalenas iškovojo šeštąjį olimpinį aukso medalį karjeroje.

Norvegijos komanda - Halvardas Hanevoldas, Tarjei Boe, Emilis Hegle Svendsenas ir O.E.Bjoerndalenas - distancijoje sugaišo 1 val. 21 min. 38,1 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 38,1 sek. Šaudykloje norvegai padarė 7 klaidas.

Kiekvienas sportininkas šaudykloje lankėsi po du kartus. Estafečių rungties dalyviai turėjo po tris atsarginius šovinius, o jų nepakakus, kievienas netaiklus šūvis reiškė papildomą 150 m ilgio baudos ratą.

Problemų Norvegijos komanda turėjo tik varžybų pradžioje - pirmąjį etapą lenktynes pradėjęs 40 metų veteranas H.Hanevoldas užbaigė vos septintas.

Tačiau jau kitame etape norvegai tapo lyderiais: beveik dvigubai už H.Hanevoldą jaunesnis devyniolikmetis T.Boe pateisino trenerių pasitikėjimą, ir antrąją distancijos pusę šliuožusiems komandos lyderiams E.H.Svendsenui bei O.E.Bjoerndalenui beliko užbaigti pradėtą darbą.

Pastarajam sportininkui auksas estafečių lenktynėse buvo pirmasis tauriausios spalvos medalis Vankuveryje - iki tol geriausias visų laikų biatlonininkas šiose olimpinėse žaidynėse buvo pelnęs vieną sidabrinį apdovanojimą. Iš viso per savo karjerą 36 metų O.E.Bjoerndalenas jau yra iškovojęs 11 olimpinių medalių.

Tuo metu dėl antrosios vietos estafečių lenktynėse virė atkaklus mūšis tarp Austrijos ir Rusijos atstovų.

Austrijos komanda - Simonas Ederis, Danielis Mesotitschas, Dominikas Landertingeris ir Christophas Sumannas - trasoje laikėsi pavydėtinai stabiliai: visuose tarpiniuose finišuose austrai buvo antri.

Paskutiniajame etape startavęs komandos lyderis, 34 metų Ch.Sumannas turėjo galimybę susigrumti su O.E.Bjoerndalenu dėl aukso apdovanojimo. Tačiau austras tragiškai šaudė gulėdamas - padarė keturias klaidas ir turėjo sukti baudos ratą.

Nors Austrijos komanda nusirito keliomis pozicijomis žemyn, Ch.Sumannas savo klaidą ištaisė sėkmingu šaudymu stovint ir pastangomis šliuožiant.

Iš paskutiniosios šaudyklos Ch.Sumannas iššliuožė kartu su rusu Jevgenijumi Ustiugovu. Iki paskutiniojo trasos metro šie sportininkai įnirtingai grūmėsi tarpusavyje dėl sidabro apdovanojimo.

Ch.Sumannas finišo spurte Vankuverio 15 km masinio starto rungties čempioną aplenkė vos mirksniu - 0,2 sek.

Rusijos komandai - Ivanui Čerezovui, Antonui Šipulinui, Maksimui Čiudovui ir J.Ustiugovui - teko tenkintis bronza.

Prizininkų pakylos papėdėje liko Švedijos kvartetas, penktą vietą užėmė vokiečiai, šeštą - prancūzai, septintą - čekai, aštuntą - ukrainiečiai.

Net 23 kartus šaudykloje suklydusi Latvijos komanda liko paskutinė devyniolikta.

Vyrų estafečių lenktynės buvo paskutinė Vankuverio olimpinės biatlono programos rungtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių