Nugalėję Andorą lietuviai pakilo į pirmąją vietą pogrupyje

Lietuvos vyrų teniso rinktinė Bulgarijos sostinėje vykstančiose Daviso taurės Europos zonos trečios grupės varžybose penktadienį pergale prieš Andoros komandą užsitikrino pirmąją vietą A pogrupyje bei pateko į turnyro pusfinalį.

Pirmajame vienetų susitikime Lukas Mugevičius 6:3, 6:3 įveikė Hectorą Hormigo-Herrerą, o antrame Laurynas Grigelis 6:2, 6:4 nugalėjo Andoros rinktinės lyderį Jeaną-Baptistą Poux'ą-Gautier'ą.

Po susitikimo L. Grigelis teigė, kad susitikimas penktadienį pavykęs. „Viskas sekėsi neblogai, diktavau tempą, daug žaidžiau prie tinklo, nes paskutiniu metu esu gerokai pagerinęs šį savo žaidimo elementą. Tiesa, galbūt man jau ima stigti šviežumo - poilsio neturėjau jau šešias savaites. Tai ypač jaučiasi po ilgesnių taškų. Bet, suprantama, dabar jau visos mintys yra apie lemiamą rytdienos susitikimą“.

L. Grigelio treneris Giussepe Menga taip pat buvo patenkintas auklėtinio žaidimu.

"Laurynas šiandien žaidė geriau nei vakar. Galbūt vakar buvo sunkiau nusiteikti mačui, nes varžovas nebuvo itin pajėgus. Šiandien gi jis tikrai gerai sužaidė pirmą setą ir antro pabaigą. Tiesa, tam tikrų klaidų

išvengti nepavyko, tačiau didžiąją susitikimo dalį jis neblogai smūgiavo iš dešinės, aktyviai žaidė prie tinklo ir trumpino kamuolius".

Lietuvos ir Andoros dvejetų susitikimas kol kas sustabdytas dėl Sofijoje prapliupusio lietaus.

Šeštadienį dėl patekimo į antrąją Daviso taurės Europos-Afrikos zonos grupę Lietuvos komanda kovos su Graikijos arba Norvegijos komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių