Lietuvos tenisininkams liko stačiausia pakopa

Lietuvos teniso rinktinę nuo aukštesnės Deviso taurės grupės skiria tik vienas laiptelis, tačiau žūtbūt peršokti jį jau šiais metais jauna lietuvių komanda nežada.

Triuškino ir lyderį

Airijos tenisininkai buvo bejėgiai prieš svečius iš Lietuvos. Kai Airijos rinktinės pirmoji raketė Conoras Nilandas dovanojo vieną tašką po kito dešimtmečiu jaunesniam Laurynui Grigeliui, iš airių galvų dulkėjo mintys apie tai, kad lietuviai neleido į Dubliną atvykti Didžiosios Britanijos rinktinės žvaigždei Andy Murray‘ui.

„Lauryno dvikova nulėmė viską. Po to pažeminimo airiai buvo sugniuždyti. Tai buvo geriausia partija Lauryno karjeroje, ir kitos tokios dar nežinia kiek reikės laukti“, - 1diena.lt tvirtino Lietuvos rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas.

426 vietą ATP reitinge užimantis aštuoniolikmetis L.Grigelis sutriuškino C.Nilandą (161 vieta rikiuotėje) 6:2, 6:3, 6:1, o Lietuvos rinktinė šventė nesudėtingą pergalę Deviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės varžybose, laimėjusi kovą su airiais jau per pirmąsias tris partijas. Lietuviai triumfavo rezultatu 3:2 ir pratęsė pergalių seriją, kurią pradėjo Vilniuje palauždama Didžiąją Britaniją.

„Pergalės laukėme, bet ne tokios lengvos“, - neslėpė R.Balžekas.

Sėkmingai įveikusi du II grupės etapus, Lietuvos rinktinė paskutiniajame trečiajame rugsėjį namuose surems raketes su Slovėnijos komanda, kuri sutriuškino Bulgariją 5:0.

Laimėjusi šį mačą ekipa žengs į Deviso taurės I grupę, kurioje varžosi tokios rinktinės kaip Latvija ar Slovakija.

Aukštyn nesiveržia

Lietuviai dar niekad nebuvo pakilę iki tokių aukštumų, tačiau R.Balžekas aiškino, jog galimybė jau šiais metais užsitikrinti vietą I grupėje nėra itin geidžiama.

„Aukštesnė grupė nebus didelis papildomas akstinas laimėti. Su dviem pajėgiais žaidėjais ir be tvirto dvejeto šiuo metu mums dar nebūtų ką ten veikti. Tiesiog turime sportinio pykčio ir norime atsirevanšuoti slovėnams. Bet reikia pripažinti, kad jų komanda yra pajėgesnė nei mūsų. Slovėnai - grėsmingiausi iš varžovų, su kuriais susidūrėme šiemet“, - dėstė teniso specialistas, pasak kurio, jo komandai dar metus ar dvejus reikėtų grūdintis II grupės varžybose.

Lietuviai su slovėnais buvo susidūrę praėjusiais metais, kuomet antrajame Deviso taurės etape Liublianoje patyrė skaudžią nesėkmę 0:5. Vienintelis iš dabartinių rinktinės tenisininkų R.Berankis tąsyk žaidė prieš slovėnus ir pralaimėjo abi savo partijas.

„Žinoma, Ričardas to mačo nepamiršo ir yra nusiteikęs atkeršyti, be to, su Slovėnijos tenisininkais dažnai kartu treniruojamės ir puikiai juos pažįstame. Slovėnų sudėtis yra tolygi, jie turi neblogą dvejetą. Tačiau mes žaisime namuose ir galėsime pasirinkti palankesnę dangą, mums padės žiūrovai. Todėl sakyčiau, kad mūsų šansai - apylygiai“, - svarstė R.Balžekas.

Gali pasitraukti?

Po mačo Airijoje R.Balžekas išsiskyrė su savo auklėtiniu R.Berankiu, kuris išskrido į JAV, ir grįžo į Lietuvą dviejų savaičių atostogoms Nidoje. 52 metų treneris neslėpė, jog pastaruoju metu poilsio norisi vis labiau, ir tvirtino susimąstantis apie pasitraukimą iš Lietuvos rinktinės kapitono pareigų.

„Man jau pensija netoli, kiek gi galima... - šyptelėjo R.Balžekas. - Jei rimtai, šį sezoną ramiai pabaigsiu ir galvosiu tuomet - žvejodamas Nidoje tikrai nesuksiu galvos, ką daryti ateityje. Jeigu pasikeis valdžios požiūris į tenisą, jeigu bus daugiau dėmesio skiriama pamainos ugdymui, tuomet norėtųsi dirbti ir toliau.“

R.Balžekas Lietuvos komandai vadovauja nuo 2009 m. pradžios, kuomet Lietuvos teniso sąjunga nusprendė atjauninti rinktinę ir atsisakė ligtolinio ekipos kapitono Danielio Lencinos-Ribeso paslaugų.

Teniso specialistas iš Šiaulių pavasarį buvo užsiminęs, jog Lietuvos rinktinę ateityje gali palikti ir geriausias šalies tenisininkas R.Berankis.

Rezultatas

Lietuva - Airija 3:2

R.Berankis - J.McGee 6:7 (2:7), 6:4, 6:4, 6:3

L.Grigelis - C.Nilandas 6:2, 6:3, 6:1

L.Grigelis ir R.Berankis - J.Cluskey ir B.Kingas 6:3, 6:3, 6:4

L.Mugevičius - C.Nilandas 0:6, 2:6

D.Šakinis - J.McGee 2:6, 3:6



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių