Lietuvos sunkiaatlečiai neteko vietos olimpiadoje

Iš šalies sunkiosios atletikos sportininkų atimta vieta Londono olimpinėse žaidynėse.

Tokią žinią pranešė Tarptautinės sunkiosios atletikos federacija (IWF). Po Europos sunkiosios atletikos čempionato Lietuvai atiteko viena vieta olimpinėse žaidynėse. Tačiau olimpinės kvotos neįsigalioja, kol negauti visi dopingo testų rezultatai.

Nors teigiama, kad toks verdiktas nebūtinai reiškia, jog kažkurio iš Lietuvos sunkiaatlečių dopingo testo rezultatas buvo teigiamas, bet IWF kol kas neskuba paneigti ar patvirtinti tokios informacijos.

Akyliausiai buvo tikrinamas tris medalius laimėjęs Aurimas Didžbalis. Kurio iš atletų mėginys pateko į akiratį, A.Adamfis tikisi atsakyti greitai.

Tiesa, bylos nagrinėjimas gali užsitęsti mėnesį, gal ir ilgiau.

Pasklidus IWF informacijai, Bronislavo Vyšniausko mobilusis telefonas buvo išjungtas arba nuolat užimtas. Nepavyko susisiekti su abiem pajėgiausiais Lietuvos sunkiaatlečiais – nei su A.Didžbaliu, nei su Ramūnu Vyšniausku.

Tai, kad atskriejusi žinia buvo netikėta, galima buvo spręsti iš Lietuvos rinktinės narius kartu su B.Vyšniausku rengiančio Stasio Mėčiaus reakcijos.

„Eina sau“, – anapus laido pasigirdo gilus garsaus sunkiaatlečio nevilties atodūsis.

Specialistas prisipažino, kad išgirdęs nemalonią žinią net atsisėdo.

S.Mėčius prisipažino, kad apie tokį juodą scenarijų nebuvo net minčių – sportininkai treniravosi, psichologiškai ruošėsi žaidynėms.

„Jei kas nors būtų buvę blogai, kokie nors kritę įtarimai – vis tiek būtume žinoję“, – apmaudo neslėpė 1976 metų pasaulio jaunimo čempionas.

Apskritai visą šią istoriją gaubia migla, mat šalių, dalyvausiančių olimpiadoje sąrašą, IWF išplatino dar birželio 26 dieną. Tarp 84 valstybių lietuvių nebuvo.

Dopingo skandalas jau kartą nuskambėjo mūsų sunkiosios atletikos sporto istorijoje. Po 1997 metų pasaulio čempionato Tailande R.Vyšniausko organizme aptikta anabolinių steroidų. Geriausias visų laikų šalies sunkiaatletis buvo diskvalifikuotas dvejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Parodykit nors viena sunkiaatleti be dopingo ha ha ha taip nebuna

lasiniai

lasiniai portretas
nejaugi be dopingo negali prisiauginti raumenu ,matyt tingi vargti ,ziopliam taip ir reikia.

samas

samas portretas
Naudoja visi, įkliūna iš biedniausių valstybių. Komisijai reikia parodyti veiklą, bet negi baus tuos, kurie įneša didžiausius pinigus į jų išlaikymą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių