Lietuvos sirgaliai vis dėlto pasieks Turkiją (papildyta)

Apie 200 krepšinio sirgalių įstrigo Vilniaus oro uoste. Skrydis į Turkiją galėjo ir neįvykti, mat sirgalius skraidinti turėjusi kompanija nesumokėjo už lėktuvą.

Paaiškėjo, kad už sirgalių kelionę atsakinga „Star1“ grupė nesumokėjo už lėktuvą, kurį šiam reikalui išsinuomojo. Lėktuvo savininkai – „Small Planet Airlines“ – svarstė galimybė apskritai atšaukti šį skrydį, tačiau to nepadarė tik dėl to, kad pagailėjo Lietuvos krepšinio sirgalių.

Kaltino kitą kompaniją

Krepšinio sirgalius į Bodrumo oro uostą Turkijoje skraidinti turinčios kompanijos „Star1 Holidays“ komunikacijos vadovė Jūratė Rupšienė 1diena.lt teigė, esą dėl visko kaltos avialinijos „Small Planet Airlines“ (ankstesnis pavadinimas – „flyLAL Charters“).

„Apgailestaujame. Šį skrydį „Star1 Holidays“ užsakymu turėjo vykdyti „Small Planet Airlines“, mūsų kolegos. Dėl to, kad jų orlaivis nespėjo grįžti iš kitų skrydžių, šis skrydis gerokai vėluoja“, - sakė J.Rupšienė.

Pasak jos, krepšinio sirgaliai į Turkiją turėtų būti išskraidinti naktį iš penktadienio į šeštadienį. „Turime informaciją iš „Small Planet Airlines“, kad šis skrydis bus vykdomas, deja, tiktai naktį, 1.30 val. išskrendant iš Vilniaus. Labai apgailestaujame. Mūsų krepšinio aistruoliams dabar pranešama ši žinia, jie bus išleisti atgal į miestą“, - sakė „Star1 Holidays“ atstovė.

Pasak jos, buvo bandoma ieškoti kitų lėktuvų, tačiau „Small Planet Airlines“ nesugebėjo parūpinti kito orlaivio.

Pasak jos, klausimas dėl galimų kompensacijų krepšinio aistruoliams kol kas nebuvo sprendžiamas. Esą svarbiausia pasirūpinti, kad jie pasiektų Turkiją. Pirmosios Lietuvos rinktinės varžybos vyks šeštadienį, 16 val. Lietuvos laiku.

„Lėktuvas ir negalėjo būti Lietuvoje“

Tačiau „Small Planet Airlines“ pateikia kitokią versiją. Kaip 1diena.lt teigė šių avialinijų akcininkės įmonės “Avia Solutions Group” komunikacijos vadovė Rūta Apeikytė, „Small Planet Airlines“ neturėjo vykdyti skrydžio į Bodrumą.

„Skrydį turėjo vykdyti „Star 1 Airlines“. Tačiau jie kreipėsi į mus su prašymu išsinuomoti didesnį lėktuvą, negu jie turi. Jie paprašė „Boeing 757-200“. Mes jį išnuomosime, kai jis grįš iš šiuo metu vykdomo skrydžio į Barseloną. Šis lėktuvas ir negalėjo būti Lietuvoje“, - kalbėjo R.Apeikytė.

Ji pabrėžė, kad nors „Boeing“ į Turkiją keliaus su „Small Planet Airlines“ simbolika, skrydžio vykdytojas bus kitas – „Star1 Airlines“.

„Star1“ vardas oro uoste nefigūruoja

Beje, „Star1 Airlines“ pavadinimas nefigūruoja Bodrumo oro uosto interneto tinklapyje pateiktame oro uoste veikiančių avialinijų sąraše. Tačiau „Star1 Holidays“ atstovė J.Rupšienė patikino, kad keleiviams nėra ko nerimauti – esą skrydis turi leidimą leistis Bodrume.

„Lėktuvas tikrai nusileis“, - tikino pašnekovė. Pasak jos, kartais oro uostų svetainėse tiesiog neįrašomas ten veikiančių avialinijų pavadinimas.

Bodrumo oro uostas 1diena.lt patvirtino, kad skrydis iš Vilniaus yra numatytas – lėktuvas turėjo nusileisti 19 val. Apie pakitimus „Star1“ planuose Turkijos oro uostas nebuvo informuotas.

Nesumokėjo už lėktuvą

Neoficialiomis 1diena.lt žiniomis, „Star1 Airlines“ nesumokėjo už lėktuvo, kuriuo nori skraidinti sirgalius į Turkiją, nuomą. Gali būti, kad skrydis apskritai neįvyks.

„Star1 Airlines“ direktorius Martynas Laivys 1diena.lt atsisakė komentuoti šią situaciją. Jis tik užtikrino, kad skrydis įvyks.

Tačiau „Small Planet Airlines“ atstovė R.Apeikytė 1diena.lt patvirtino, kad „Star1“ nesumokėjo už skrydį. Tai galėjo labai liūdnai baigtis krepšinio sirgaliams – buvo svarstoma galimybė skrydžio apskridai nevykdyti.

„Skrydis buvo atidėtas, nes „Star1“ nesumokėjo už užsakomąjį reisą. Turėjo sumokėti vakar, bet ir šiandien pinigų nėra. Įprastomis aplinkybėmis, tokį skrydį būtume apskritai atšaukę. Tačiau suprasdami, koks svarbus Lietuvai yra krepšinis, kaip visi myli ir palaiko Lietuvos rinktinę, įvykdysime šį skrydį“, - kalbėjo „Small Planet Airlines“ atstovė.

Pasak jos, avialinijos pinigus iš skolininkų atgauti mėgins vėliau, pirmiausiai pasirūpinusios Lietuvos sirgalių kelione į Turkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių