Lietuvos rinktinė pirmąjį etapą įveikė neklupdama

Penktąja pergale su Izmiro miestu atsisveikinusi Lietuvos krepšinio rinktinė pranoko Libaną 84:66.

Starto penketetai. Lietuva: M.Kalnietis, R.Seibutis, J.Mačiulis, L.Kleiza, T.Klimavičius.

Libanas: R.Fahedas, E.Rustomas, F.El Khatibas, A.Kanaanas, J.Vromanas.

Pirmasis kėlinys. Lietuviai greitai nutolo nuo varžovų iki 8:2. L.Kleizos ir T.Klimavičiaus metimai leido laikyti varžovus užnugaryje, tačiau tuomet prabilo Libano gynėjas R.Fahedas. Jo pastangomis oponentai priartėjo prie lietuvių ir kėlinio pabaigoje visiškai likvidavo deficitą - 16:16.

Antrasis kėlinys. Lietuvos komanda dar kartą pabandė spurtuoti, bet Libano krepšininkai laiku užgesino gaisrą ir neleido priešininkams nutolti nė per žingsnį bei trumpam net patys buvo išsiveržę į priekį 24:22. Tačiau tritaškius pagaliau ėmė pataikyti M.Gecevičius, lietuviai surengė keletą sėkmingų atakų bei sulaukė dovanėlės iš nesportinę pražangą užsidirbusio J.Vromano, ir pirmą kartą savo rankose turėjo jau dviženklę persvarą - 36:25. Po dviejų vangokų kėlinių K.Kemzūros komanda pirmavo 39:32.

Rezultatyviausi po dviejų kėlinių. Lietuva: M.Gecevičius 11, T.Delininkaitis 8, L.Kleiza 6.

Libanas: R.Fahedas 13, F.El Khatibas ir J.Abd El Nouras - po 4.

Trečiasis kėlinys. Libaniečiai pradėjo antrąją rungtynių pusę taikliu tolimu R.Fahedo šūviu, bet taškus rinko ir Lietuvos komanda. 24 min. rezultatas buvo 49:40. Libano ekipa surengė dvi sėkmingas atakas iš eilės ir vėl priartėjo prie atsiplėšti nuo oponentų niekaip negalinčių lietuvių - 49:44. Po K.Kemzūros paprašytos minutės pertraukėlės keletą kartų nesėkmingai užpulti libaniečius mėginę žalieji pagaliau atsakė taškais. Į greitą ataką nurūko L.Kleiza, taškus su priešininko pražanga pelnė M.Kalnietis, ir savo žaidėjus pasitarimui sukvietė jau Libano strategas T.Baldwinas, kurio ekipa vėl atsiliko dviženkliu deficitu. Po taiklaus metimo paskutinėmis kėlinio sekundėmis lietuviai buvo priekyje 64:51.

Ketvirtasis kėlinys. Dar vieną tritaškį švystelėjo R.Fahedas, bet Libano ekipa nesugebėjo taškais paversti užsitęsusios atakos, kuomet turėjo net kelias progas metimams. Pasinaudojęs tuo M.Kalnietis pabėgo nuo persekiotojų ir pelnė lengvus taškus. Po R.Seibučio baudų metimų lietuvių pranašumas šoktelėjo iki 69:55. Libaniečiai rodėsi vis labiau nuvargę ir nebepajėgė stabdyti Lietuvos rinktinės atakų. Po P.Jankūno tolimo metimo K.Kemzūros auklėtiniai pirmavo jau 77:58. Galingu dėjimu pasismagino R.Seibutis, tolimą torpedą paleido T.Delininkaitis. Nors varžovai taip pat atsakė taškais, lietuvių persvara nebekėlė abejonių. Lietuvos komanda baigė pasirodymą Izmire pergale 84:66.

Rezultatyviausi žaidėjai. Lietuva: R.Seibutis 17, M.Gecevičius (4/11 tritaškių) 16, T.Delininkaitis 11, L.Kleiza 10, T.Klimavičius 9 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 7, M.Andriuškevičius (7 atk. kam.) ir M.Pocius - po 4, P.Jankūnas ir J.Mačiulis - po 3.

Libanas: R.Fahedas 19, J.Vromanas 15, A.Fakhreddine'as 11, J.Abd El Nouras 8, F.El Khatibas 6, A.Mahmoudas 5, E.Rustomas 2.

Komandų rodikliai. (Lietuva ir Libanas) Dvitaškiai – 22/37 (59 proc.) ir 16/36 (44), tritaškiai – 10/25 (40) ir 7/23 (30), baudos – 10/14 (71) ir 13/21 (62), atkovota kamuolių - 38 ir 31, perimta - 6 ir 9, rezultatyvūs perdavimai – 18 ir 17, klaidų - 16 ir 16.


Padėtis. Lietuvos komanda dar vakar užsitikrino pogrupio lyderės poziciją, laimėjusi visas ketverias žaistas rungtynes. Libanas vienintelę pergalę pasiekė įveikęs Kanados krepšininkus ir nebeteko galimybių patekti į aštuntfinalį.

Varžovai. Prieš mačą su Libanu paaiškėjo būsimieji lietuvių oponentai aštuntfinalio mače antradienį - jais tapo Kinijos komanda. Kinams pagelbėjo Dramblio Kaulo Kranto rinktinė, netikėtai palaužusi pagrindiniais kandidatais pelnyti paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas C grupėje laikytus Puerto Riko krepšininkus.

Akistatos. Lietuvos ir Libano krepšininkai oficialiose varžybose susitiko pirmą kartą istorijoje.

Poilsis. Lyderių jėgas paskutinėse rungtynėse pataupyti žadėjusio lietuvių trenerio Kęstučio Kemzūros sprendimu, kojos skausmus vis dar kenčiančiantis vidurio puolėjas Robertas Javtokas apšilimo neatliko ir mače nedalyvavo. Nežaidė ir blauzdą nestipriai susižeidęs puolėjas Simas Jasaitis.

Pinigai. Tiek Lietuvai, tiek Libanui galimybė varžytis Pasaulio čempionate kainavo po 0,5 mln. eurų - tiek atsiėjo vardinis kvietimas į pirmenybes.

Arbitrai. Mačui teisėjavo Jorge Vazquezas (Puerto Rikas), Milivoje Jovčičius (Serbija) ir Jakubas Zamojskis (Lenkija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių