Lietuviai Vankuveryje bus žali ir balti

Pristatytoje oficialioje Lietuvos olimpinės rinktinės, startuosiančios Vankuverio žiemos olimpiadoje, aprangoje dominuoja žalia ir balta spalvos.

Aprangą šalies olimpiečiams pasiuvo bendrovė „Audimas“, bendradarbiaujanti su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) jau dešimt metų.

Sportininkai bus aprūpinti slidinėjimo kostiumais, marškinėliais, megztiniais, švarkais, striukėmis ir kitais aksesuarais.

Pirmieji naująją aprangą išmėgino į Vankuverį pretenduojantys vykti slidininkai Irina Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Mantas Strolia ir Modestas Vaičiulis. „Viskas atrodo labai gražiai, tik dabar, apsivilkus striukę, labai karšta. Vadinasi, Kanadoje irgi nesušalsime“, - sakė vyriausia iš slidininkų kvarteto I.Terentjeva.

Anot vieno „Audimo“ vadovų Arvydo Povilaičio, bendrovė kurti Lietuvos rinktinės aprangą Vankuverio olimpinėms žaidynėms pradėjo iškart po Pekino vasaros olimpiados, vykusios praėjusiais metais.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas atkreipė dėmesį į tai, kad į Vankuverį vyksianti Lietuvos olimpinė delegacija bus pati mažiausia nuo 1992 m. Albervilio žaidynių, kuriose pirmą kartą varžėsi nepriklausomos Lietuvos atstovai.

„Stengėmės, kad sportininkų būtų kuo daugiau, bet, žiemos olimpinių žaidynių atveju, tai nėra taip paprasta“, - tvirtino A.Poviliūnas.

Olimpinės misijos Vankuveryje vadovė Vida Vencienė sportininkams linkėjo ne tik dalyvauti: „Svarbiausia nugalėti save. Savo ribų neperšoksite, bet turite jas pasiekti, kad po finišo nesakytumėte, jog šiandien visko, ką galėjote, nepadarėte.“

Šalies rinktinėje šiuo metu yra šeši kandidatai. Be slidininkų, startuoti Vankuveryje taip pat ketina biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė bei kalnų slidinėjimo atstovas Vitalijus Rumiancevas.

Žaidynės Vankuveryje vyks kitų metų vasario 12-28 dienomis.


Šiame straipsnyje: LTOKVankuveris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių