Lietuviai nori tarptautinio badmintono turnyro

Lietuvos badmintono federacija (LBF) kitąmet žada rengti didžiausią badmintono turnyrą nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

„Grižtame į pasaulinį badmintono varžybų kalendorių“, - apie planus kitąmet  Lietuvoje surengti pasaulio reitingo badmintono turnyrą kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris Juozas Špelveris, šios sporto šakos federacijoje kuruojantis tarptautinius ryšius.

Per nepriklausomybės laikotarpį Lietuvoje įvyko 7 pasaulio reitingo turnyrai, paskutinis – 2006-aisiais Tauragėje. Nustota juos organizuoti, kai Pasaulinė badmintono federacija (IBF) sugriežtino tvarką ir reikalavimus, taip turnyrų organizavimo sąnaudas padidindama 3-4 kartais.
 
Tiesa, Lietuvoje niekuomet nevyko pasaulio reitingo turnyras su priziniu fondu. Nors federacijos vadovai dar prieš keletą mėnesių kalbėjo apie ketinimus į badmintono varžybų kalendorių grįžti su vienos žvaigždutės turnyru, tai yra – be prizinio fondo, dabar planuojama 2011 metų rugsėjį Lietuvoje surengti iškart dviejų žvaigždučių turnyrą.

Badmintono turnyrai pagal lygį būna iki šešių žvaigždučių, o turnyrai nuo dviejų žvaigždučių privalo turėti prizinį fondą.

Turnyras vyktų trečią rugsėjo savaitgalį – tuo pat metu Lietuvoje vyktų ir finalinės 2011 m. Europos krepšinio čempionato, kuris praūš rugsėjo 3-18 dienomis, kovos. Turnyro datą nustato ne LBF, o IBF. Kol kas neaišku, kuriame mieste – Vilniuje ar Kaune – turnyras vyktų.

2011 m. gegužės 1 dieną prasidės atranka į Londono olimpines žaidynes, truksianti 12 mėnesių. Visų reitinginių turnyrų, patenkančių į šį periodą, rezultatai užskaitomi skaičiuojant taškus, pagal kuriuos bus išdalinti olimpiniai kelialapiai.

J.Špelveris neabejoja, kad būtent šis faktorius leidžia tikėtis Lietuvoje išvysti pakankamai daug aukšto lygio badmintonininkų. „Tikrai atvažiuos stiprių žaidėjų. Sulauksime mažiausiai 30-ies šalių vėliavų. Tai bus vienas masiškiausių olimpinio sporto, ne tik badmintono, įvykių Lietuvoje per nepriklausomybės laikotarpį“, - teigė J.Špelveris.


Šiame straipsnyje: badmintonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių