Ledo ritulio rinktinėje - lyderių traumos

Paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš pasaulio čempionatą susižeidė Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjai Darius Pliskauskas ir Darius Lelėnas.

Ar žais pirmenybėse - neaišku

Pergalė 8:3 prieš „Brest“ klubą iš Baltarusijos Lietuvos rinktinei kainavo du svarbius žaidėjus. 29 metų D.Pliskauskui lūžo rankos pirštas, o dviem metais jaunesnis D.Lelėnas susižeidė kelį.

Rinktinės strategas Rimantas Sidaravičius nesiryžo prognozuoti, ar abu ledo ritulininkai galės padėti komandai pirmadienį Olandijoje startuojančiose pasaulio čempionato I diviziono A grupės varžybose.

Komandos kapitonas Šarūnas Kuliešius vylėsi, kad rinktinės senbuvių netektį puolime pajėgs kompensuoti jaunieji žaidėjai - devyniolikmetis Povilas Verenis ir metais vyresnis Tadas Kumeliauskas, šį sezoną atstovavę Sankt Peterburgo SKA (Rusija) dublerių komandai.

„Talento aspektu jie (T.Kumeliauskas ir P.Verenis - red. past.) yra pasaulinės klasės žaidėjai, o žaisdami Rusijoje turėjo ir puikias sąlygas treniruotis“, - sakė Š.Kuliešius.

Didžiausios problemos - gynyboje

Ruošdamasi planetos pirmenybėms, Lietuvos rinktinė sužaidė iš viso trejas kontrolines rungtynes su Baltarusijos klubais ir iškovojo dvi pergales bei sykį patyrė pralaimėjimą. Nepaisant lyderių traumų, R.Sidaravičius tvirtino, kad jį kol kas labiau neramina ne komandos žaidimas atakuojant, bet gynyba.

„Žaidimas parodė, kad komandos kondicijos po truputį gerėja. Džiugina mūsų jaunimas, o veteranai taip pat kupini noro išeiti aukštai pakelta galva. Vis dėlto gynybos grandis, susižeidus Karoliui Nekraševičiui ir iš rinktinės pasitraukus Petrui Nausėdai, yra susilpnėjusi“, - kalbėjo R.Sidaravičius.

Olandijos mieste Tilburge lietuvių laukia itin rimti konkurentai: Ukrainos, Austrijos, Japonijos, Serbijos ir Olandijos rinktinės. „Matome realią situaciją, todėl svarbiausias uždavinys komandai - neiškristi iš I diviziono“, - teigė Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas P.Nausėda.

Š.Kuliešius taip pat akcentavo mačų su prie pogrupio favoritų nepriskiriamomis ekipomis - turnyro šeimininke Olandija ar Serbija - svarbą.

„Austrai ar ukrainiečiai yra stipresni už mus, bet tikrai nebūtų pasaulio stebuklas, jei mes juos įveiktume - tam tiesiog reikia gero visų rinktinės žaidėjų pasirodymo. Vis dėlto pirmiausia turime susikaupti žaisdami su žemiau kotiruojamais varžovais“, - samprotavo 33 metų ledo ritulininkas.

Iš I diviziono iškris paskutinę vietą grupės varžybose užėmusi ekipa, o turnyro nugalėtojai pateks į elitinį planetos čempionato divizioną.

Naujasis Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas iš Latvijos Jurijus Agureikinas pažymėjo, kad komandos galimybes reikėtų vertinti realistiškai.

„Tokioje grupėje neverta galvoti apie pirmąją vietą. Svarbiausi mums bus mačai su Serbija, Olandija ir Japonija - labai norėtųsi išsilaikyti I divizione“, - sakė ledo ritulio specialistas, treniruojantis Daugpilio „Latgale“ (Latvija) klubo ekipą.

Ugnikalnis griauna planus

Lietuvos rinktinė planavo į Olandiją išvykti sekmadienį: komanda iš Vilniaus turėjo skristi į Belgijos sostinę Briuselį. Tačiau Islandijoje išsiveržęs ugnikalnis sujaukė skrydžių Europoje grafikus. Penktadienį dėl oro erdvę užteršusių vulkaninių pelenų buvo uždarytas ne tik Briuselio, bet ir Vilniaus oro uostas.

LLRF atstovai sprendimą, kaip vykti į Olandiją, žadėjo priimti pasikonsultavę su čempionato organizatoriais. P.Nausėda neatmetė galimybės, kad į Olandiją gali tekti važiuoti autobusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių