Ledo ritulininkai pradėjo ruoštis pasaulio pirmenybėms

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiajam treneriui Rimantui Sidaravičiui pasaulio čempionate Olandijoje talkins specialistas iš Latvijos.

Lietuvos rinktinės žaidėjai pradėjo treniruotes Elektrėnuose. Trečiadienį rinktinė laikys pirmąjį egzaminą draugiškose rungtynėse su Minsko „Keramin“ klubu iš Baltarusijos.

Antradienį vakare prie komandos prisijungs naujasis vyriausiojo trenerio R.Sidaravičiaus asistentas Jurijus Agureikinas, kuris treniruoja Daugpilio „Latgale“ ledo ritulininkus.

„Lietuvoje nėra tokio lygio trenerių. Aš jį žinau kaip gerą specialistą, kuris atitinka čempionato reikalavimus. Mūsų laukia labai aukšto lygio komandos, nėra nė vienos silpnesnės", - teigė R.Sidaravičius.

„Tikėjomės, kad žaidėjai suvažiuos kiek anksčiau, tačiau viskas išėjo kaip loterijoje – kas baigė atkrintamąsias varžybas, tas atvažiuoja. Nerijus Ališauskas tik šiandien atvažiavo, Mindaugas Kieras dar žaidžia, Karolis Nekraševičius traumuotas ligoninėje, laukiame Donato Kumeliausko", - po pirmosios treniruotės žaidėjus skaičiavo ekipos strategas.

R.Sidaravičius neslėpė, kad rinktinei trūksta pajėgių gynėjų: „Jų visada trūksta, neaišku dėl K.Nekraševičiaus. Tai būtų didelė netektis jaunimo penketui. Petras Nausėda deklaruoja, kad nežais, nors mes tikimės jo sulaukti. Vėl netektis, tačiau prie to jau esu pratęs. Bandome iš puolėjų padaryti gynėjus. Dabar eksperimentuojame su Andrejumi Židkovu. Žinau, kad jis puikiai kaip gynėjas sužaistų puolime, bet žiūrėsime kaip seksis gynyboje“.

Lietuvos rinktinė balandžio 19-25 dienomis dalyvaus pasaulio čempionato I diviziono A grupės varžybose Tilburge (Olandija).

Lietuvių varžovais bus Austrijos, Japonijos, Ukrainos, Serbijos ir Olandijos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių