K.Kemzūra: problema yra ne K.Durantas, o JAV kontratakos

Pusfinalio akistatos su JAV ekipa laukiančios Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra nemato silpnų varžovų vietų, bet tikisi psichologinio pranašumo.

Penktadienį vakare Lietuvos krepšininkai surengė treniruotę ir ruošėsi kovai su galingaisiais amerikiečiais dėl vietos Pasaulio čempionato finale.

Pratybas linksma nata pavyko užbaigti komandos masažuotojui Aidui Buzeliui, “kabliu” iš vidurio aikštės pasiuntusiam kamuolį į krepšį.

Geros emocinės atmosferos K.Kemzūra laukė ir šeštadienį vyksiančio pusfinalio metu. Septynes rungtynes pergalėmis Turkijoje užbaigusi Lietuvos rinktinė jau viršijo visus jai keltus tikslus, todėl ekipos vyriausiasis treneris vylėsi, kad įtampa labiau sieks į čempionų titulą nusitaikiusius varžovus.

- Ar JAV komanda turi silpnų vietų? - paklausėme K.Kemzūros

- Jų sunku surasti. Visi suprantame, kad prieš tokią komandą surasti kažkokį pranašumą yra labai sunku. Didžiausias pranašumas yra nebent tai, kad mes neturime ko prarasti. Eisime kautis.

- Galbūt pranašumu galėtų būti tai, kad varžovai neįvertins lietuvių, ar po rungtynių su Argentina neįvertinti nebeįmanoma?

- Nemaišykite - rungtynės su Argentina jau yra istorija, nors ir graži. JAV yra visiškai kitoks varžovas. Nemanau, kad pusfinalyje kas nors gali neįvertinti oponentų.

- Mike‘o Krzyzewskio krepšinio filosofija diktuoja JAV rinktinės žaidimo stilių ar viską lemia krepšininkų individualūs sugebėjimai?

- Jeigu filosofija yra tinkamai pritaikyta, vadinasi, ji yra gera. Manau, JAV komandos atveju taip ir yra. Treneris iki galo išnaudoja žaidėjus, kuriuos turi, be to, jam talkina geri pagalbininkai. Amerikiečiai yra labai stiprūs individualiai, atletiški, šoklūs ir tuo naudojasi.

- Pavyko sustabdyti argentiniečių lyderį Luisą Scola, o kaip reikės gintis prieš pagrindinį amerikiečių žaidėją Keviną Durantą?

- Bandysime nepalikti jo žaisti vienas prieš vieną. K.Durantas yra didelė problema, bet dar daugiau sunkumų kelia amerikiečių greitas puolimas, agresyvi gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių.

- Ar smarkiai keisite žaidimo planą nuo to, kokį panaudojote ketvirtfinalyje?

- Vieną rytą atsikėlęs negali staiga pradėti žaisti kažkaip kitaip, bet, žinoma, korekcijų bus, nes laukia kitokie varžovai.

- Kaip vertinate JAV trenerių spendimą beveik nerengti komandos treniruočių?

- Niekaip - kiekvienas sprendimas turi savo motyvų. Mums būtina pajudėti, išprakaituoti rūgštis, kurios susikaupė po vakarykščių rungtynių. Taip fiziologiškai atsistatymas būna geresnis. Be to, reikalinga buvo ir šiek tiek pamėtyti į krepšį, pasiaiškinti kai kuriuos dalykus.

- Tai, jog prieš čempionatą žaidėte draugiškas rungtynes su amerikiečiais, yra palanku?

- Manau, kad taip. Geriau vieną kartą pačiupinėti nei devynis sykius išgirsti. Žaidėjai turėjo galimybę pajusti amerikiečių greitį, atletiškumą, agresyvumą. Jie jau žino, kas jų laukia.

- Turkijoje JAV komandai pasipriešino brazilai ir rusai. Ko galima pasimokyti iš šių ekipų?

- Brazilai yra pakankamai atletiški ir gali žaisti tokiu pačiu tempu kaip amerikiečiai. Rusai didžiąją rungtynių dalį žaidė teisingai taktiškai ir jei ne klaidos, mačo pabaiga būtų buvusi labai įdomi. Bet mes esame dar kitokia komanda nei Brazilija ar Rusija.

- Norint sumažinti amerikiečių kontratakų skaičių svarbiausia nedaryti klaidų?

- Reikia branginti kamuolį, žaisti agresyviai, plačiai ir kartu kontroliuoti tempą, būti atidiems varantis ir perduodant kamuolį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių