K.Kemzūra: mes - ne ispanai, o paprasti vyrukai iš Lietuvos

Sensacinga pergalė neturėtų komandai užauginti sparnų - tuo įsitikinęs ispanus patiesusios Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

„Tai buvo sunkus ir didingas mačas“, - po lietuvių triumfo Pasaulio čempionato D grupės rungtynėse prieš nugalėtojų titulą ginančią Ispaniją 76:73 kalbėjo K.Kemzūra.

„Sunku ką nors pasakyti. Ispanija yra viena mano mėgstamiausių komandų. Man patinka, kaip ji žaidžia, kaip ją valdo treneriai. Ne kiekvieną dieną galima juos nugalėti, patikėkite“, - sakė skambiausią savo pergalę prie nacionalinės ekipos vairo pasiekęs specialistas.

- Rungtynės buvo vertos finalo?

- Žinoma, norėčiau, kad tai būtų finalas. Bet yra kaip yra. Vis tiek džiugu - ne kiekvienam pavyksta nugalėti tokią komandą kaip Ispanija. Didžiuojuosi savo vyrais. Jie - šaunuoliai, padarė didžiulį darbą. Labiausiai džiugina tai, kad suvaldėme savo emocijas, išlikome vieningi, kovėmės. Tai davė rezultatą. Be abejo, noriu padėkoti ir sirgaliams - jūs fantastiški, palaikykite mus ir toliau.

- Kas pasikeitė po didžiosios pertraukos, kad pavyko perlaužti mačo eigą?

- Mes turėjome problemų stabdydami Marcą Gasolį, ne visada kontroliuodavome žaidimo tempą: buvo akimirkų, kai ispanai pradėdavo bėgti. Kai jie tai daro, sulaikyti juos yra labai sunku. Mums problemų kėlė tai, kad aikštėje būnant Robertui Javtokui varžovai dvigubindavo gynybą prieš Liną Kleizą. Šiek tiek pakoregavome savo puolimą. Bet visa ta taktika nebuvo tiek svarbi. Viskas buvo čia (rodo į krūtinę - red. past.). Džiugina atskiri komponentai: laimėjo kovą po krepšiais, pelnėme daugiau taškų pasinaudodami varžovų klaidomis. Tai mums davė teigiamą impulsą. Neleidome jiems įsibėgėti, patys mažai suklydome. Ispanai kelis kartus nepataikė, mes buvome taiklūs - to pabaigoje užteko.

- Kokį įspūdį paliko Manto Kalniečio ir Ricky Rubio dvikova?

- Mantas - šaunuolis. Jis išlaikė pasiūlytą tempą. Jis žymiai geriau tvarkėsi su R.Rubio nei draugiškose rungtynėse.

- Tai didžiausia pergalė jūsų karjeroje?

- Sunku pasakyti. Ši pergalė - labai maloni, bet ji pasiekta grupės varžybose, o ne kokiame nors finale. Klubiniame krepšinyje esu laimėjęs Rusijos taurę, galite patys lyginti.

- Ispanų žaidimas regresavo lyginant su draugiškomis rungtynėmis?

- Draugiški mačai lieka draugiškais. Neveikia psichologinis aspektas, be to, tada jie žaidė namuose, o šįsyk mes jautėmės kaip namie. Vienąkart pralaimėjęs, antrą, pasimokai. Mačiau, kaip vyrai brendo, kaip pyko ant savęs dėl tų pralaimėjimų.

- Kai pernai prieš Europos čempionatą lietuviai nugalėjo ispanus kontroliniame mače, rinktinės žaidimas subyrėjo. Kaip užtikrinsite, kad tai nepasikartotų?

- Aš - ne draudimo kompanija, kaip aš galiu užtikrinti... Bet mes kalbamės su vyrais. Jie patys pasakė: džiaugiamės, bet jokios euforijos nėra. Mes dar nieko nelaimėjome. Turime truputį išspjauti savo emocijas, bet rytoj laukia nauja diena. Visi viską supranta, todėl nemanau, kad reikės kažkaip nuteikti žaidėjus. Tikiu, kad mes pajutome kraujo kvapą.

- Trečiadienį jūsų laukia prancūzai, kurie taip pat nugalėjo ispanus. Ar tai reiškia, kad šis varžovas - dar grėsmingesnis?

- Kiekvienos rungtynės yra atskira istorija. Mes - ne ispanai, ne amerikiečiai, mums nėra lengvų rungtynių. Esame paprasti vyrukai iš Lietuvos, bet labai norintys laimėti ir labai sunkiai dirbantys. Prancūzijos komanda, kaip ir mes, neteko savo žvaigždžių, bet jie yra labai atletiški, turi daug vienodo ūgio žaidėjų, naudoja daug keitimų, gali greitai bėgti. Bus be galo sunku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių