K.Kemzūra: atsipalaiduoti negali nė vienas žaidėjas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra mano, kad dvikovos Ispanijoje bus rimtas iššūkis komandai.

Į turnyrą Ispanijoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė išvyksta šiandien. Penktadienį mūsiškiai žais su Slovėnija, o šeštadienį – su Ispanija.

- Treneri, kokias užduotis spręsite turnyre Ispanijoje?

- Užduočių turėsime įvairių. Visų pirma stengsimės pagerinti žaidimą, nes po rungtynių su Čekija turime, apie ką pagalvoti. Labai daug klydome, prastai gynėmės, nors gal tam įtakos turėjo tai, kad neturėjome vaizdo medžiagos apie varžovų žaidimą – sulūžo atsiųstas diskas.

Su būsimais varžovais Ispanijoje būsime pasirengę geriau. Ir slovėnai, ir ispanai yra aukštesnio lygio nei čekai, tad šios dvikovos bus rimtas iššūkis ir geras jėgų patikrinimas. Žaisime tam, kad laimėtume.

- Ir turbūt akyliausiai stebėsite gynėjų liniją?

- Ko gero, taip. Bet atsipalaiduoti negalės nė vienas žaidėjas, nes kol kas nieko rimto dar nenuveikėme. Tikiuosi, įtampa bus nuslūgusi, nes visi žaidėjai dar kurį laiką bus kartu. Komanda turi eiti priekį, tobulėti, o tai galima daryti tik visiškai susikaupus.

- Ispanijoje bus daug žvalgų, tad visų taktinių gudrybių turbūt neatskleisite?

- Žinote, geriausia taktinė gudrybė yra ta, ką tu sugebi padaryti, kai tave visi iki smulkmenų išnagrinėja. Varžovai žino, ką tu darai, bet vis tiek įmeti į krepšį.

- Ar esate patenkintas tuo, kaip vyksta rinktinės pasirengimas pasaulio čempionatui?

- Pasirengimas vyksta be didesnių problemų, gana sklandžiai. Sužaidėme dvejas skirtingas rungtynes. Su suomiais žaidėme lengviau, su čekais buvo gerokai sunkiau ir tai gerai.

Šiandien matėte mūsų tradicinę ryto treniruotę, kokia vyksta po laisvos dienos. Kol kas dar nenorime apleisti fizinio rengimo, bet vyksta truputį kitoks darbas – greitumo, vikrumo, o kad neprarastų tonuso, žaidėjai dar dirba ir su svoriais. O kartu aikštėje sprendžiame ir taktinius bei techninius klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių