Kaunietį G.Staniulį į Vilniaus „Perlą“ atvedė geresnės sąlygos

Vilniaus "Perlo" puolėjas Giedrius Staniulis žaidimo stiliumi primena Paulių Jankūną, tačiau pats krepšininikas labiausiai žavisi... Šarūnu Jasikevičiumi.

205 cm ūgio G.Staniulis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybose pelno po 9,2 taško ir atkovoja po 6,1 kamuolio. Pernai devyniolikmetis krepšininkas atstovavo Kauno “KKM-Aisčiai” ekipai ir buvo vienas jos lyderių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse – 14,8 tšk., 7,9 atk kam. 

Krepšinio abėcėlę išmokęs Kaune, “Žalgirio” pasiūlymu G.Staniulis nesusidomėjo. Tiesa, Kaune liko mokslo reikalai – gyvendamas Vilniuje krepšininkas šį pavasarį stengiasi pabaigti 12 klasę Kauno S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijoje. 

“Perlo” komandos treneris Marius Linartas, Giedrių treniravęs ir Lietuvos šešiolikmečių bei aštuoniolikmečių rinktinėse, perspektyvų auklėtinį apibūdina taip: “Giedrių lyginčiau su Paulium Jankūnu. Tai tipinis ketvirtas numeris. Juodadarbis žaidėjas, nevengiantis grumtynių po krepšiu, galintis dengti aukštesnį žaidėją ir sugebantis pataikyti iš toli. Pakankamai šoklus ir ištvermingas, pakankamai gerai “skaitantis” žaidimą. Minusai? Aišku, trūksta patirties didžiajame krepšinyje. Taip pat – jėgos, ypač žaidžiant tokioje pozicijoje. Gal kartais per daug impulsyviai reaguoja į savo klaidas. Kartais turėtų tiesiog pamiršti klaidą ir žaisti toliau. Vis dėlto, jei tobulės kaip iki šiol, manau, tikrai taps tokio lygio žaidėju kaip P.Jankūnas“.  

- Giedriau, esi kaunietis, kaip atsidūrei Vilniuje? - sportas.info paklausė G.Staniulio.

- Praėjusiais metais dar treniravausi Kauno “Aisčių” krepšinio mokykloje. Pradėjau bendradarbiauti su agentu Šarūnu Broga, kuris pasiūlė keletą variantų. Siūlė “Žalgiris” ir “Lietuvos rytas”. Situacija su “Žalgiriu” buvo vienokia, su “Lietuvos rytu” - truputį geresnė, todėl pasirinkau “Lietuvos rytą”. Tuo metu geresnes sąlygas pasiūlė vilniečiai.

- Nejaugi, kaip tikras kaunietis, nesvajojai žaisti “Žalgiryje”?

-
Renkantis viduje išties kažkas kirbėjo. Ir tėvai sakė, kaip čia taip... Bet aš rinkausi pagal tai, kur turėčiau geresnes galimybes tobulėti.

- “Perlo” komandoje – daug talentingų jaunų žaidėjų. Sunku atsiskleisti, kai sužibėti ir pasinaudoti savo šansu trokšta kiekvienas?

- Konkurencija visada yra, bet mūsų komandoje pirmiausia – komandiniai, tik po to – individualūs tikslai. Kaip sako treneris, mūsų stiprybė – komanda. Esame jauni, ambicingi ir turime įrodyti, kad ne be reikalo atėjome į LKL.

- Ir kokį gi įspūdį palieka LKL?

- Manau, kad šiemet LKL žymiai susilpnėjusi. Nors pernai žaidžiau NKL ir tai yra mano pirmieji metai LKL, man atrodo, kad pernai LKL buvo tikrai stipresnė. Labai daug gerų žaidėjų išvažiavo į užsienio klubus. 

- Jauni krepšininkai pagal žaidimo stilių dažnai lyginami su žvaigždėmis. Su kuriuo gerai žinomu žaidėju galėtum palyginti save?

- Manau, kad mano žaidimo stilius panašus į Pauliaus Jankūno ar Dariaus Songailos stilių. Galiu ir iš vidutinio nuotolio pataikyti, ir iš toliau, kovoju dėl kamuolių, kartais prasiveržiu. Nors pagal charakterį ir nusiteikimą, mano krepšinio idealas būtų Šarūnas Jasikevičius. Nesakau, kad aš toks esu ar kada nors būsiu, tačiau iš lietuvių krepšininkų labiausiai žaviuosi Š.Jasikevičium. Manau, jis geriausias pavyzdys, kaip krepšininkas turi nusiteikti rungtynėms.  

- Su kuriuo LKL žaidėju buvo sunkiausia grumtis?

-
Su Aaronu Baynesu iš „Lietuvos ryto“. Fizine jėga iš mūsų nė vienas, atrodo, nė perpus neprilygsta. Jis nėra nei labai koordinuotas, nei techniškas, bet jėga veržiasi per kraštus. Bandėme dvigubinti gynybą, bet nieko neišėjo.  

- Ko tikiesi iš atkrintamųjų varžybų?

-
Priklauso nuo to, su kuo žaisime ketvirtfinalyje. Jei su “Šiauliais” ar “Juventus” - manau, turėtume neblogas galimybes išeiti į pusfinalį.


Šiame straipsnyje: StaniulisPerlas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių