Kaunietė J.Babinina šaudymo iš lanko turnyre užėmė antrąją vietą

Gruodžio 16 – 18 dienomis Vokietijos sostinėje vyko tarptautinis komercinis šaudymo iš lanko turnyras „Berlin Open 2011“. Šis turnyras rengiamas antrus metus iš eilės. Pagrindinis renginio rėmėjas -  viena didžiausių ir populiariausių pasaulyje šaudymo iš lanko įrangos gamintojų „Win & Win“, kuri kartu su kitais rėmėjais įsteigė piniginius prizus turnyro nugalėtojams. Iš viso į Berlyną susirinko daugiau nei 400 lankininkų iš 35 pasaulio šalių.

Iš pradžių dalyviai varžėsi kvalifikacinėse varžybose, pagal kurios rezultatus buvo atrinkti 32 sportininkai kiekviename divizione, kurie tęsė kovą dėl prizų atkrintamosiose varžybose. Visi, nepatekę į atkrintamąsias varžybas, turėjo galimybę dalyvauti „Antrojo šanso“ varžybose, kuriose taip pat buvo kovojama dėl prizų.

Šiame turnyre Lietuvai atstovavo skriemulinių lankų komanda iš Kauno: Vladas Šigauskas, Gintautas Šarkys ir Jelena Babinina, kuri namo grįžo su sidabro medaliu.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje iš viso varžėsi 137 dalyviai. 24-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis Vladas Šigauskas kvalifikacijoje parodė 61-ą rezultatą, o jo kolega Gintautas Šarkys po kvalifikacijos užėmė 83-iąją vietą. Deja, abu lietuviai nepateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau V. Šigauskas sėkmingai pasirodė „Antrojo šanso“ varžybose, kuriose užėmė šeštąją vietą, o G. Šarkys šiose varžybose liko 31-as.

Tuo tarpu skriemulinių lankų moterų grupėje Jelena Babinina po kvalifikacijos užėmė penkioliktąją vietą ir pateko į kitą etapą. Grupėje varžėsi 37 dalyvės. Pirmojoje dvikovoje lietuvė susitiko su 18-ąjį rezultatą kvalifikacijoje parodžiusia vokiete Lara Meckelburg, kurią lietuvė nugalėjo rezultatu 6:4. Aštuntfinalyje mūsų šalies atstovės laukė itin sunkus išbandymas – šių metų pasaulio čempionė ir antąją vietą pasaulio reitinge užimanti Rusijos atstovė Albina Loginova, kuri kvalifikacijoje buvo antra. Dvikova netikėtai pasibaigė gana lengva lietuvės pergale rezultatu 7:4.

Ketvirtfinalyje J. Babininos varžove tapo jaunoji Ukrainos atstovė Viktorija Djakova, tačiau ir ji negalėjo pasipriešinti puikiai šaudžiusiai lietuvei, kuri šventė pergalę 6:2. Pusfinalyje kroatė Ivana Buden, šiuo metu pasaulyje užimanti tryliktąją vietą, taip pat nesugebėjo surasti būdo kaip nugalėti mūsų šalies atstovę ir J. Babinina užtikrintai žengė į finalą, palikdama už nugaros kroatę 6:2.

Paskutiniąja Lietuvos atstovės varžove tapo vokietė Andrea Weihe. Finale susitiko dvi viena kitos vertos varžovės. Lankininkės niekaip negalėjo išsiaiškinti kuri iš jų stipresnė, todėl, galiausiai, prireikė vieno papildomo šūvio. Apmaudu, tačiau lemiamas šuvis pergalę atnešė Vokietijos atstovei, o lietuvei atiteko sidabras. Nepaisant to, kad sėkmė nuo lietuvės nusisuko paskutinę akimirką, J. Babinina namo grįžta gavusi puikią Kalėdinę dovaną. Mažajame finale J. Babininos pusfinalyje nuskriausta kroatė I. Buden sausu rezultatu nugalėjo Latvijos atstovę Juliją Oleksejenko ir džiaugėsi bronzos apdovanojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių