Kartu su A lyga startuos dublerių pirmenybės

Savaitgalį kartu su Lietuvos futbolo federacijos A lyga startuos ir dublerių pirmenybės, kuriose žais rezervinės klubų komandos.

Dublerių pirmenybių tvarkaraštis sudaromas pagal A lygos tvarkaraštį ir taip pat vyks 3 ratų sistema. Iš viso bus sužaisti 33 turai.

Dublerių čempionato rungtynės, išskyrus konkrečias išimtis, vyks kitą dieną po A lygos rungtynių. A lygos komanda-šeimininkė dublerių pirmenybių rungtynėse žais svečiuose.

Dėl blogų oro sąlygų ir žaidimo maniežuose nesistemingi gali būti tik pirmieji keturi dublerių pirmenybių turai.

„Kol kas žinomas tik tikslus pirmojo turo tvarkaraštis. Kada vyks tolimesni turai dar negalime pasakyti, nes komandoms sunku rasti laisvo laiko užimtuose maniežuose“, - sakė LFF varžybų vykdymo vadybininkas Romas Pikčilingis.

Dublerių pirmenybės prasidės kovo 20 d. Pirmojo turo rungtynės yra išskaidytos per tris dienas - šeštadienį, sekmadienį ir pirmadienį. 

Dublerių pirmenybėms registruojami tie patys žaidėjai kaip ir A lygai. Šiomis dienomis vyksta bendra registracija, kiekvienas klubas gali registruoti ne daugiau kaip 40 žaidėjų.

Pagrindinis pakeitimas 2010 m. dublerių pirmenybių nuostatuose - žaidėjas, dublerių
pirmenybėse gavęs raudoną kortelę, praleidžia tik dublerių pirmenybių rungtynes pagal atitinkamą LFF Drausmės komiteto sprendimą. Iki šiol dublerių pirmenybių rungtynėse gavęs raudoną kortelę žaidėjas praleisdavo rungtynes ir A lygos čempionate.


Šiame straipsnyje: LFFdublerių čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių