J.Mačiulis: šiemet rinktinėje turiu progą užsirekomenduoti

Trumpiausias atostogas tarp visų rinktinės kandidatų turėjęs Jonas Mačiulis nesiruošia atsisakyti galimybės apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlių.

25 metų puolėjas, praėjusį sezoną pradėjęs legionieriaus karjerą, turi ambicijų įrodyti savo vertę nacionalinės komandos treneriams.

Pastarąsias tris vasaras jis pagrindinėje rinktinėje užimdavo tik atsarginio vietą, o šiemet atsijauninančioje komandoje gali tikėtis svaresnio vaidmens.

Krepšininko nestabdo net tai, kad jo atostogos truks mažiau nei mėnesį.

J.Mačiulio sezonas su Milano „Armani Jeans“ komanda baigėsi tik birželio 19 dieną, kai Italijos lygos finale 0-4 buvo pralaimėta Sienos „Montepaschi“.

„Nuo 16 metų neturėjau nė vienos laisvos vasaros. Taigi jau 10 metų turiu daugiausia mėnesį-pusantro atostogų, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo J.Mačiulis. – Aišku, norėtųsi poilsio, bet dabar yra tokia situacija, kad tokiam žaidėjui kaip man yra proga užsirekomenduoti prieš rinktinės trenerius, parodyti, ką aš sugebu, todėl su mielu noru čia važiuoju.“

Jo komandos draugas Milane Marijonas Petravičius didžiąją sezono dalį kovojo su nugaros skausmais, todėl šiemet neatstovaus rinktinei. Dėl nugaros skausmų nepadės ir Italijos čempionu tapęs Kšyštofas Lavrinovičius.

J.Mačiulis sako, kad jaučiasi pailsėjęs, bet tiksli sveikatos būklė paaiškės po išsamių medicininių patikrinimų.

„Dabar jaučiuosi gerai, bet kas žino, kaip bus, kai išeisiu sportuoti. Gal tada tų jėgų nebus labai daug“, – atsargiai į ateitį žvelgė ir kitą sezoną „Armani Jeans“ komandoje žaisiantis puolėjas.

Pasinaudoti kitų krepšininkų nebuvimu bandys buvęs J.Mačiulio komandos draugas Kauno „Žalgiryje“ Tadas Klimavičius.

Gegužę žurnalui „Mūsų krepšinis“ duotame interviu kalbėjęs, kad nesitiki vietos rinktinėje, nes joje žais broliai Lavrinovičiai, dabar T.Klimavičius yra labiau savimi pasitikintis.

„Dabar jau galvoju, kad gal galiu patekti į dvyliktuką. Aplinkiniai mane stumia, sako, kad pateksiu, bet aš nežinau. Žiūrėsime, kaip seksis, kokios būsiu fizinės formos“, – su sau įprastu atsargumu kalbėjo T.Klimavičius.

Šeštadienį buvę komandos draugai išbandė jėgas krepšinio aikštelėje. Kaune vykusiame „Sprite“ krepšinio talentų konkurse jie varžėsi įvairiuose konkursuose.

Visas tris tarpusavio rungtis laimėdavo J.Mačiulio ir jaunojo krepšininko duetas.

„Nesiskaito, nes aš buvau su šlepetėmis“, – po rungčių juokėsi T.Klimavičius.

Abu žaidėjai sulaukė daug dėmesio iš turnyre dalyvavusių vaikų ir paauglių. Po sezono užsienyje J.Mačiulis neturėjo jaustis pamirštas – prie jo viena po kitos fotografuotis ėjo merginos.

„Lietuviai gal net pervargsta nuo tų žaidėjų, kurie sukasi aplinkui, todėl kai grįžta žaidėjai iš kitų šalių, jiems norisi parašo, norisi nufotografuoti, nes nežino, kada gali juos pamatyti“, – aiškino legionieriaus duonos atsikandęs krepšininkas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių