Išryškėjo nauji paplūdimio tinklinio lyderiai

Savaitgalį vykusiame Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato pirmajame etape ant nugalėtojų pakylos lipo jaunosios kartos atstovai.

Pirmąją vietą vyrų grupėje iškovojo vilniečiai Paulius Matulis ir Andrius Gaidys, finale rezultatu 2:0 (21:18, 21:16) nugalėję jungtinę raseiniškio Arno Rumševičiaus ir kelmiškio Gilberto Kerpės porą.

Susitikime dėl trečiosios vietos savo pranašumą įrodė Artūras Bekišas ir Rokas Kondrotas, 2:1 (21:18, 17:21, 15:12) įveikę Andžejų Savostenoką ir Artūrą Vasiljevą.

Vyrų varžybos buvo išskirtinės tuo, kad pirmąkart nuo 2000-ųjų metų tarp trijų geriausių duetų nepateko daugkartinių Lietuvos čempionų - Mariaus Vasiliausko ir Tado Donėlos ekipos. Daugiau nei dešimtmetį nenugalimi buvę tinklinio veteranai, pagaliau užleido pjedestalą jaunimui.

"Viso savaitgalio metu žaidėme užtikrintai. Nors dar tik sezono pradžia, bet sportinė forma nuteikia optimistiškai ir tikimės, kad šią vasarą pavyks iškovoti ir daugiau titulų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Finaliniame mače buvome nusiteikę nuo pat pirmųjų minučių spausti varžovus ir neleisti jiems įsižaisti, ką ir pavyko padaryti. Puikiai sekėsi statyti užtvaras, o tai labai apsunkino jų puolimą. Patys išvengėme duobių ir sužaidėme beveik idealų mačą. Mūsų varžovai tik praėjusią savaitę pradėjo pasiruošimą, tad ateityje bus tikrai sunkiau, bet kol kas džiaugiamės pergale," - įspūdžiais dalinosi A. Gaidys.

Merginų grupėje nugalėtojomis pirmąkart savo karjeroje tapo kaunietės Ieva Kazuraitytė ir Karolina Uvarovaitė. Jos rezultatu 2:1 (17:21; 21:12; 15:5) nugalėjo Svetlaną Bekiš-Šturo ir Taisiją Laukkonnen iš Vilniaus.

Trečiąją vietą iškovojo Viltė Makauskaitė ir Vytenė Vitkauskaitė, 2:0 (21:15; 21:19) įveikusios Aistę Simuntytę ir Neringą Grikštaitę.

"Visame turnyre buvo sunkiausias pusfinalio mačas, nes žaidėme su komandos draugėmis su kuriomis kartu treniruojamės ir puikiai vienos kitas pažįstame. Tad reikėjo didelio susikaupimo ir po pergalės šiek tiek atsipalaidavome, todėl finale ir pralaimėjome pirmąjį setą. Tačiau nusiraminome, pradėjome žaisti savo žaidimą ir iškovojome pergalę prieš patyrusias vilnietes. Labai džiaugiamės ir tikimės, kad šiais metais pavyks laimėti visus čempionato etapus. Bus nelengva, nes kituose turuose dalyvaus ir Ieva Dumbauskaitė bei Monika Povilaitytė",- po pergalės pasakojo K. Uvarovaitė.

Kitą savaitgalį Vilniuje vyks Rytų Europos paplūdimio tinklinio čempionatas, kuriame dalyvaus visos geriausios Lietuvos vyrų ekipos ir 14 komandų iš Rusijos, Latvijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos. Analogiškas moterų turnyras vyks birželio paskutinį savaitgalį.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių