I. Tobias ir D. Stagniūnas pradėjo kovą dėl Sočio olimpiados

Londone mieste (Kanada) vykstančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate kovą dėl kelialapio į Sočio olimpines žaidynes pradėjo Lietuvos šokių ant ledo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

Amerikietės ir lietuvio pora trumpojoje programoje surinko 57,39 balo ir, užėmusi 18-ą vietą, pelnė teisę varžytis laisvojoje programoje.

Tokią teisę pelnė 20 iš geriausius rezultatus pasiekusių duetų. Iš viso varžybas pradėjo 29 poros.

Geriausiai trumpojoje programoje pasirodė amerikiečiai Meryl Davis ir Charlie White (77,12 balo), aplenkę kanadiečius Tessą Virtue ir Scottą Moirą (73,87) ir rusus Jekaterniją Bobrovą bei Dmitrijų Solovjevą (70,05).

Vietas Sočio olimpinėse žaidynėse iškovos 19 porų. Tiesa, Lietuvos duetui dar būtina sąlyga yra ta, kad I.Tobias turi būti suteikta Lietuvos pilietybė. Po Konstitucinio teismo išaiškinimo, ši tikimybė dar labiau sumažėjo, nes jis konstatavo, jog pilietybė negali būti suteikiama už būsimus nuopelnus.

Porų laisvoji programa Kanadoje vyks šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Nelabai suprantu kodėl tokia nenormali situacija. JAV priima ir šiaip, be nuopelnų, jei tik noriu, galiu gauti žalią vizą, aišku ribotas jų skaičius, bet jiems dzin. Ką tik išlydėjau kaimynę, 55 metai, vieniša, pildė ir laimėjo. Juokių didelių nuopellnų nėra ir manau nebus, tiesiog paprsatas darbštus eilinis žmogus. Amerikai gerai. Bet ką čia ta amerika prieš LT... žemės kirmėlė :)))) Deivido vietoj tiesiog jau maučiau į las vegasą ir susituokčiau, nu ir te tau, tada iškart teisės į pilietybę pagerėtų. Man neatrodo tai gerai.

dfgd

dfgd portretas
nieko bloga neatsitiks, jei olimpiadoj sudalyvaus už savo lėšas po olimpiados vėliava. dalint samdiniams pilietybes yra šalies savigarbos žeminimas.

nuomone

nuomone portretas
Gerbiamieji , nedarykime gėdos mūsų , visų laikų geriausiai dailiojo čiuožimo trenerei Lilijai Vanagienei su ta neprogresuojančia , nevykėlių čiuožėjų pora - beveik pensijinio amžiaus JAV nuolat gyvenančiu lietuviu bei nenorinčia atsisakyti JAV pilietybės amerikonka ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių